Haber: Hülya Kılınç


İYİ Parti'nin Yunusemre Belediye Başkan Adayı Tufan Akan'ın 2. sıra kontenjan meclis üyesi adayı Gültekin Aşçı, hem meclis üyeliği adaylığından hem de partiden istifa etti. Yine İYİ Parti Yunusemre Belediye Meclis Üyesi 15. sıra Adayı ve İYİ Parti Kurucu Üyesi Özkan Özmet de meclis üyeliği adaylığından ve İYİ Parti'den istifa etti. İYİ Parti Manisa İl başkanından sonra partinin ikinci en güçlü ismi olan Nazif Beygit de hem görevinden hem de İYİ Parti'den istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu. 


SPİL MAHALLESİ'NDE BİR GRUP İYİ PARTİDEN İSTİFA EDİP CHP'YE KATILDI


İYİ Partide devam eden istifalar zincirine Spil Mahallesi sorumlusu ve 15 partilinin istifası da eklendi. Spil Mahalle Sorumlusu Abdurrahman Çınar ve 15 arkadaşı İYİ Parti'den istifa ederek CHP'ye katıldı. 


“NE AKAN NE KOKAN YUNUSEMRE'DE SEMİH BALABAN


Öte yandan İYİ Parti önceki dönem Kurucu Teşkilat Başkanı Muğdat Gündoğdu da “Ne Akan, Ne Kokan. Yunusemre'de Balaban” yazısıyla doğrudan Semih Balaban'a desteğini ifade etti. 


ÖZKAN'DAN, BALABAN'A DOĞRUDAN DESTEK 


Son olarak da 2019 yılı Yunusemre Belediye Başkan Adayı Kürşat Mithat Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, CHP'nin Yunusemre Belediye Başkan Adayı Semih Balaban'a desteğini doğrudan ve net bir şekilde açıkladı. 


KULİS: İYİ PARTİ'NİN YUNUSEMRE'DE ŞANSI KALMADI 


Yaşanan bu istifalar, kulislerde İYİ Parti'nin Yunusemre'de hiçbir şansının kalmadığını, İYİ Parti yunusemre Adayı Tufan Akan'ın kazanamayacağı gerçeğinin ortaya çıktığı ve Ak Parti Adayı Mehmet Çerçi'ye karşı İYİ Parti tabanının CHP'ye kaydığı yorumlarına neden oldu. 


İYİ PARTİ İÇİNDEKİ MEHMET ÇERÇİ'YE KARŞI OLANLAR BALABAN'DA BİRLEŞTİ 


Seçime sayılı günler kala yaşanan bu gelişmeler sonucunda, İYİ Parti tabanı ve yöneticilerin de bu seçimi kazanacaklarına hiçbir şekilde inanmadığı ve Tufan Akan'ın hiçbir  şekilde bu yarışın içinde olmadığı konuşulurken, parti içinde Mehmet Çerçi'ye karşı olan büyük bir kitlenin Semih Balaban'da birleştiği gerçeği net bir şekilde ortaya çıktı.