Haber: Hülya Kılınç


Manisa'da yıllardır MASKİ'nin usulsüz uygulamalarına karşı açtığı davalarla tanınan ve 31 Mart seçiminde CHP Şehzadeler belediyesi 1. sıra kontenjan belediye meclis üyesi seçilen Uğur Doğan bir hukuk mücadelesi daha kazandı. 


MAHKEME CHP'Lİ DOĞAN'IN 10.500 TL ÖOEMESİNİ HÜKMETMİŞTİ


MHP'li Cengiz Ergün yönetimindeki MASKİ'nin hukuka aykırı olarak uyguladığı “İki ay borcunu ödemeyen abonenin suyunun kesileceği ve zorunlu kartlı sayaç takılacağı” yönündeki kararı ile 2020 yılından beri dört yıldır uyguladıkları zorunlu kartlı sayaç uygulamasının iptali için idare mahkemesine dava açan Uğur Doğan'ın açtığı bu dava  Manisa 2. İdare Mahkemesi'nin 12 Ekim 2023 tarihli kararı ile ret edilmiş, mahkeme Doğan'a MASKİ'nin avukatlarına 10 bin 500 TL vekalet ücreti ödemesini hükmetmişti. 


İSTİNAF MAHKEMENİN KARARINI İPTAL ETTİ 


Mahkemenin bu kararını hukuka aykırı bulan Doğan, kararın kaldırılması ve  işlemin iptali için İstinaf mahkemesine başvuruda bulunmuştu.  İstinaf mahkemesi olan İzmir Bölge İdare Mahkemesi 7. İdari Dava Dairesi, yerel Mahkemenin davanın reddine ve Uğur Doğan'ın 10 bin 500 TL vekalet ücreti ödemesine yönelik kararı hukuka aykırı bularak iptal etti. 


MASKİ'NİN HUKUKSUZ UYGULAMASI MAHKEME KARARIYLA TESCİLLENDİ 


CHP'li Doğan, tarafına tebliğ edilen İstinaf Mahkemesi'nin kararı ile ilgili şu açıklamada bulundu “Bilindiği gibi Mahkemenin bu kararı çıkmadan önce zaten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek zorunlu kartlı sayaç uygulamasına son verileceğini açıklamıştı. Şimdi benim de Genel Kurul Üyesi olduğum yeni MASKİ yönetiminin zorunlu kartlı sayaç uygulamasının kaldırılması yönünde alacağımız karar hukuk çerçevesinde Mahkeme kararıyla da tescil edilmiş oldu. Halkımıza hayırlı olsun.”