Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü antikor tarama testleri İstanbul'da 20 Haziran tarihinde sonuçlanacak. Tarama sonucu İstanbul'un bağışıklık oranı belirlenecek.

Sağlık Bakanlığı'nın hane hane gezerek yaptığı antikor tarama testinde İstanbul için ortalama sonuçların 20 Haziran'da ortaya çıkması bekleniyor.

HANELER TÜİK TARAFINDAN BELİRLENDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan “Yeni Koronavirüs (Covid-19) Hastalığı Seroprevalans Araştırması" için, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) ülke genelinde rastgele belirlediği 153 bin 577 hane, filyasyon ekipleri tarafından ziyaret edilmeye başlandı.Çalışma kapsamında her evden yine rastgele bir kişiye antikor ve PCR testi uygulanacak. Böylece ülkedeki ortalama hastalık prevalansı (görülme sıklığı), geçirilmiş hastalık düzeyi ve asemptomatik hastalık düzeyi saptanacak.

İSTANBUL'UN ORTALAMASI 20 HAZİRAN'DA BELLİ OLACAK

Çalışma ekipleri, TÜİK'in İstanbul için belirlediği 8 bin 18 haneyi tek tek ziyaret ederek, örnekler toplamaya başladı. 8 binden fazla numunenin sonuçlarının 20 Haziran'a kadar alınması hedefleniyor. Böylece İstanbul'un koronavirüse karşı bağışıklık oranı ortaya çıkmış olacak.