dokuz8 TV yayınına konuk olan gazeteci Uğur İstanbullu, "Artvin İYİ Parti'de sessizlik hakim, bu sessizlik de, örgüt içinde yaşanan tartışmadan kaynaklı. İYİ Parti Artvin örgütleri seçime ayrı girmekten yana değil." dedi.

dokuz8HABER #YERELGÜNDEM programıyla kentlerin nabzını tutmaya devam ediyor.

Yerel Gündem programının bu haftaki konuğu Artvin’den gazeteci Uğur İstanbullu oldu. İstanbullu Artvin’deki siyasi gelişmeleri gazeteci Alper Baran Esin ile konuştu

“FARUK ÇELİK’İN KENTTEKİ ETKİSİ, RÜZGARI AKP LEHİNE ÇEVİRDİ”

Yerel seçimlere ilişkin partilere aday adaylık başvurularıyla ilgili konuşan İstanbullu, “İYİ Parti’de sessizlik sürdüğünü, CHP’nin adaylarını açıklamasıyla birlikte Artvin siyasetinin de hareketleneceğini ifade etti. CHP’nin Mayıs seçimlerindeki yenilgisinin kentte rüzgarı AKP’ye doğru çevirdiğini belirten İstanbullu, bunda Artvinli olan eski bakan Faruk Çelik’in etkisinin büyük olduğunun altını çizdi.

İYİ PARTİ GENEL MERKEZ İLE TEŞKİLATLAR ARASINDA GÖRÜŞ AYRILIĞI VAR

İstanbullu, İYİ Parti’nin Artvin’deki sessizliğinin, seçime ayrı girmekle ilgili dokuz8 TV yayınına konuk olan gazeteci Ali Taş, "İYİ Parti eğer Antalya'da ittifak sürecine girmezse. Antalya'da belediye kazanması zor görünüyor.” dedi.

ÜÇ YILLIK KADIN EMEĞİ SONUÇLARINI VERMEYE BAŞLADI

Artvin’in Ardanuç ilçesinde kurulan Ardanuç Kadın Girişimci Üretim ve Geliştirme Kooperatifi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren İstanbullu, kooperatifin bölge toprağına uygun lavanta üretimine gittiğini, üç yıldır başlayan lavanta üretimin karşılığını bu sene vermeye başladığını, bu sene kurulan distilasyon ünitesiyle de lavantadan yağ çıkarılmaya başlandığını ifade etti. Kadın girişimiyle başlayan çalışmaların Artvin’in başka ilçelerinde de sürdüğünü ifade eden İstanbullu, “Eğer bu kazanca dönüşürse, Artvin’de alternatif tarıma dönüş olacak, bunun da kadın emeğini görünür kılacağını düşünüyorum.” dedi.