dokuz8 TV yayınına konuk olan gazeteci Ahmet Arslan, "İşçiler, sürekli daha derine kazmaları ile ilgili baskı görüyorlardı, yaşanan facia da bu baskıdan kaynaklı." dedi.

dokuz8HABER #YERELGÜNDEM programıyla kentlerin nabzını tutmaya devam ediyor.

Yerel Gündem programının bu haftaki konuğu dün gece maden faciasının yaşandığı kent olan Siirt’ten gazeteci Ahmet Arslan oldu. Arslan maden faciasında yaşanan son gelişmeleri ve kentteki siyasi gelişmeleri gazeteci Alper Baran Esin ile konuştu

İŞÇİLERE, DAHA DERİNE KAZMA KONUSUNDA BASKI VARDI

Dün gece yaşanan facianın, 2016 yılında meydana gelen maden faciasının yıl dönümünde meydana geldiğine dikkat çeken Arslan, facianın yaşandığı madenin Cengiz Holding’a ait olduğunu ifade etti. 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2 kişinin de yaralı kurtulduğunu belirten Arslan, kurtarılan 2 kişinin tedavilerinin Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinin sürdüğünü belirtti. Yaşamını yitiren işçiler ile ilgili bilgi veren Arslan, madende çalışan işçilerin baskı altında çalıştıklarını, sürekli daha derine kazmaları ile ilgili baskı gördüklerini, yaşanan facianın da bu baskı ve tedbirsizlikten kaynaklandığını ifade etti.


BELEDİYENİN BORCU KATLANMIŞ DURUMDA


Kentteki siyasi durumla ilgili de bilgi veren Arslan, kayyum tarafından yönetilen Siirt belediyesinin gittikçe borçlandığını, kadrosunun şişkin halinde olduğunu, kayyumun belediyeyi devraldıktan sonra belediye borcunun katlandığını ve yoğun şekilde kadrolaşmaya gidildiğini, belediye başkanlığı adaylığı için ise şu anki il başkanının isminin geçtiğini belirtti.


Arslan kentte altyapı sorunlarının devam ettiğini, su sorununun halen çözülmediğini, yolların durumundan dolayı sürekli kazaların meydana geldiğini