Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Demokratik Kurumlar Platformu’nun çağrısıyla saat 15.00 sıralarında Aksaray Meydanı’nda toplanan gruplar, Saraçhane'ye doğru yürüyüşe geçmek istedi. Emniyet güçlerinin yürüyüşe izin vermemesi üzerine gruplar ara sokaklarda ve ters istikamette ilerlemeye çalıştı. Polis, yürümek isteyen kalabalığa biber gazı ve gaz fişeği ile müdahalede bulundu.
Müdahaleler sırasında aralarında DEM Parti milletvekilleri Cengiz Çiçek, Burcugül Çubuk ve Celal Fırat ile İstanbul İl Eş Başkanı Vedat Çınar Altan'ın da bulunduğu parti yöneticileri gazdan etkilendi. Olaylar sırasında yaralanan İstanbul Milletvekili Celal Fırat, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Müdahale esnasında bölgede görev yapan basın mensuplarının da zaman zaman hedef alındığı ve çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
POLİS ABLUKASI ALTINDA SLOGANLI PROTESTO
Müdahalenin ardından Aksaray Metro durağı önünde yeniden bir araya gelen partililer, bölgedeki bekleyişlerini bir süre daha devam ettirdi. TOMA ve çevik kuvvet ekiplerinin oluşturduğu yoğun güvenlik ablukası altında toplanan grup, IŞİD aleyhine sloganlar attı.
Suriye'nin kuzeyinde yaşanan askeri ve siyasi gelişmelere tepki gösteren kalabalık, yapılan basın açıklamalarının ardından polisin geniş güvenlik önlemleri altında dağıldı.





