İstanbul Kağıthane'de, 48 yaşındaki İran uyruklu iş kadını Nilüfer G.'nin evine giren 4 hırsız, evdeki kasayı alarak kaçtı. Kasanın içinde bulunan yaklaşık 40 milyon liralık ziynet eşya ve parayı alan şüpheliler, soygundan bir kaç gün sonra kasayı boş bir araziye attı. Polis ekipleri tarafından kimlikleri tespit edilen 4 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüphelilerden biri, İranlı kadının özel şoförü çıktı.

Olay, 2 Kasım Perşembe günü saat 10.00 sıralarında Kağıthane Seyrantepe'de meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ithalat ve ihracat işleri yapan Nilüfer G.'nin evinin önüne beyaz renkli bir ticari marka araç geldi. Şüphelilerden 4'ü, araçtan inerek eve girdi.

Evde kimsenin olmadığı bir anda içeri giren şüpheliler, evdeki kasayı alarak ikametten çıktı ve geldikleri araçla olay yerinden ayrıldı. Soygun anları güvenlik kameralarına yansıdı.

Eve geldiğinde soyulduğunu anlayan Nilüfer G., polise giderek şikayetçi oldu. Kadının evinden çalınan kasanın içinde 500 bin lira değerinde altın ziynet eşyası, içerisinde 1 milyon dolar, 130 bin avro, 2 adet cep telefonu, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet tablet olduğu öğrenildi. Yaklaşık 40 milyon lira zararı olduğunu söyleyen Nilüfer G.'nin şikayeti üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, olay günü eve gelen şahısların kullandığı aracı ve plakasını tespit etti. Plakanın O.T.'ye ait olduğunu fakat plakanın başka bir araçta kullanıldığı belirlendi.

Olaydan bir kaç gün sonra, Nilüfer G.'nin kasası Eyüpsultan Pirinçci köyü yakınlarında bir arazide atılmış halde bulundu. Kasa üzerinde yapılan incelemede, herhangi bir parmak izine rastlanılmadı.

Aracın içindeki diğer şüphelilerin kimlikleri de tespit edildi. Şüphelilerden Fevzettin S.'nin (27) ise Nilüfer G.'nin özel şoförü olduğu belirlendi. Olayla ilgili S. ile birlikte Abdurrezzak U. (26) ve Yasin K. (42) gözaltına alındı. Şahısların ev aramalarında 127 bin dolar ve 5 bin Euro ele geçirildi. Kamuran U.'nun (28) ise yurtdışına çıktığı tespit edildi.

Devam eden çalışmalarda, Gaziosmanpaşa'daki bir otele baskın yapan polis ekipleri, Mustafa U. (24), Muhammed Talha B. (20), Ramazan Bora K. (27) ve Aybüke I.'yi (21) de gözaltına aldı.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden Fevzettin S., Abdurrezzak U., Yasin K. ve Mustafa U. sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muhammed Talha B., Ramazan Bora K. ve Aybüke I. ise adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Otelde yapılan aramalarda kurusıkıdan bozma silah, 6 bin 200 lira para, kolye, bileklik ve saat ele geçirildi. Soygunda kullanılan araca ise el konularak emniyet otoparkına çekildi.