Gazeteci Fatih Altaylı, bugün yazdığı yazıda Meral Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için kulis bilgilerini paylaştı.

"Meral Akşener’in “Yerel seçimlerde 81 ilde kendi adayımızı çıkaracağız” cümlesi zannederim en çok AK Parti Genel Başkanı’nı heyecanlandırmıştır" diyen Altaylı, "Çünkü parti genel başkanı olarak şu anda Tayyip Erdoğan’ın en büyük sorunu ve kafasındaki en önemli konu, yerel seçimlerde İstanbul’u kazanmak" ifadelerini kullandı.

İstanbul anketinde AKP'ye "İmamoğlu" şoku

Kulis bilgisi aktaran Altaylı, İstanbul için yapılan anket sonuçlarını da paylaştı:

"Benden duymuş olmayın ama iktidar partisinin yaptırdığı hemen hemen tüm anketlerde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışında Ekrem İmamoğlu önde görünüyor. Kiminde 1, kiminde 2, kiminde 3 puan önde."

"Erdoğan için İstanbul o kadar önemli ki, Ankara falan umurunda değil. Bütün enerjiyi İstanbul’a yoğunlaştırmış durumda" ifadesini kullanan Altaylı, şunları söyledi:

"Bu yüzden de Efkan Ala’yı İstanbul için kurduğu özel birimin başına getirmiş. Ala da kendi kurduğu bir kadro ile İstanbul için doğru adayı belirlemek ve kenti yeniden AK Parti’ye kazandırmak için yoğun bir faaliyet içinde."