8 Mart Kadın Platformu, İstanbul Kadıköy'de yapacakları Büyük Kadın Buluşması'na ilişkin İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı yaparak 6 Mart’ta yapılacak "Büyük Kadın Buluşması'na" çağrı yaptı.

"EKONOMİK KRİZ DERİNLEŞİYOR, KADIN YOKSULLUĞU ARTIYOR"

8 Mart Kadın Platformu adına yapılan açıklamada, "İktidar, içine saplandığı ekonomik ve politik çıkmazın ağır faturasını bizlere kesmek istiyor. Ekonomik kriz derinleşiyor, kadın yoksulluğu artıyor. Hayatımıza göz diken, emeğimize el koyan, bizi ailede, sokakta, işte erkek şiddet döngüsüne hapsetmek isteyen erkek egemenliği ve sermaye düzeni; kadın düşmanlığını, emek sömürüsünü, transfobiyi, lgbti+fobiyi, baskı ve şiddeti büyütüyor. Yükselen enflasyon oranları ile temel geçim kaynaklarına, ped, tampon gibi en temel sağlık ürünlerine dahi ulaşamıyoruz.  Bunun karşısında ise bizler en iyi bildiğimiz, en güvendiğimiz şeyi yapıyor dayanışmamızı ve mücadelemizi büyütüyoruz! 6 Mart saat 13:30’da Kadıköy’de 8 Mart Büyük Kadın Buluşması’nda bir araya geliyoruz" denildi.

"BİZİM DEĞİŞTİRECEK GÜCÜMÜZ VAR"

"Kadın ve trans cinayetlerine karşı önlem almak yerine İstanbul Sözleşmesi’nden çıktılar. 6. Yargı Paketi’yle nafakaya süre sınırı ve aile hukukunda arabuluculuk sistemini getirmeye çalışıyor, kazanımlarımızı hedef alıyorlar" denilen açıklamada, "Aysel Tuğluk başta olmak üzere birçok tutsak kadına dönük sistematik baskı ve hak ihlalleri uyguluyorlar. Kriz ve pandemi karşısında uyguladıkları ekonomi ve sağlık politikaları ile esnek ve güvencesiz işlere mahkûm ediyor, bakım emeğimizi yok sayıyorlar. Ancak bizim değiştirecek gücümüz var" ifadeleri kullanıldı.

"Erkek egemenliğine, emek sömürüsüne, işsizliğe, yoksulluğa, esnek ve güvencesiz çalışmaya, artan erkek devlet şiddetine ve cezasızlık politikalarına, savaşa, cezaevlerinde ve sokakta mücadelemize dönük artan şiddet ve hak ihlallerine, ayrımcı ve nefret dili ile LGBTİ+ları, göçmen ve mültecileri hedef haline getirenlere, iktidarın da ana akım muhalefetin de vaatlerine karşı ortak mücadelemizi yükseltiyoruz" denilen açıklama şöyle devam etti:

"KADINLARIN EMEĞİNİ DEĞERSİZLEŞTİRİYORLAR"

"Pandemiyi fırsata çevirip kadınların emeğini değersizleştiriyorlar. Hayatlarımızı virüs ve ağır çalışma koşullarıyla tehlikeye sokuyor, ev işlerini, bakım işlerini, çocukların eğitimini her zamankinden daha çok kadınların üzerine yüklüyorlar. Evleri bizler için bir kapan haline getiriyor, kıdem tazminatımıza, güvenceli çalışma hakkımıza göz dikiyorlar.

İşyerlerimizde, evlerimizde, üniversitelerimizde, sendikalarımızda, sokaklarda bulunduğumuz her alanda her gün verdiğimiz mücadeleyi 8 Mart’ta örgütlü bir şekilde alanlara taşıyoruz!
6284 etkin şekilde uygulansın, cezasızlık politikaları son bulsun diye…
Nafaka hakkımız korunsun, kazanımlarımıza dönük saldırılar dursun diye...
Cezaevlerinde hak ihlallerine son verilsin, tutsaklara özgürlük diye…
Güvenceli iş ve insanca yaşayacak bir ücret sağlansın diye…
Ücretsiz kreş ve bakım merkezleri arttırılsın diye…
HPV aşısı ve kadın hijyen ürünleri ücretsiz olsun diye…
İşyerlerinde cinsiyete dayalı ayrımcılık son bulsun, ILO 190 imzalansın diye…
'Değiştirecek gücümüz var' demek için 6 Mart’ta saat 13.30’da Kadıköy’de Büyük Kadın Buluşması’ndayız!"