İBB, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Maltepe Etkinlik Alanı’nda '23 Nisan Çocuk Karnavalı' düzenledi. 30 binden fazla ailenin ziyaret ettiği karnavalda, çeşitli etkinlikler, eğitici ve eğlenceli atölyeler, tüm İBB iştiraklerinin hizmet verdiği konulara göre belirlenen uygulamalar ve keyifli konserlerle gerçekleştirildi.

ÇOCUKLAR YAPTI, ETKİNLİK ALANINDA KULLANILDI

İSTAÇ, karnavalda, 'sıfır atık' eğitimi ile başladığı etkinliklerine, Geri Dönüşüm Atölyesi'nde yapılan Geri Dönüşüm Basket Oyunu ile devam etti. Bu oyun sayesinde çocuklar geri dönüşümün önemini öğrenirken, eğlenceli bir zaman geçirdi. Aynı zamanda Geri Dönüşüm Atölyesi'nde çocuklar için yapılan masa ve sandalyeler etkinlik alanında kullanıldı. Bu sayede, geri dönüştürülen malzemelerin yeniden kullanımı konusunda örnek bir uygulama gerçekleştirilmiş oldu.

Oyunların yanı sıra İSTAÇ tarafından çocuklarda çevre bilinci oluşturmak için hazırlanan 'Dünya'nın Dileği Boyama Kitabı' ve boya kalemleri etkinlikte kullanıldı.

'DOĞAYI SEVEN ÇOCUK' KİTAP SETİ HEDİYE EDİLDİ

Etkinliğe katılan çocuklara yine İSTAÇ tarafından hazırlanan ve çocukların doğayı sevmesi ve koruması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan 'Doğayı Seven Çocuk' kitap seti hediye edildi.

Alana atık kahramanı maketleri yerleştirilerek Geri Dönüşüm Atölyesi Hatıra Fotoğrafı çekim alanı oluşturuldu. Çocuklar, atık kahramanlarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirerek eğlenceli anılar biriktirdi. Ayrıca etkinlik için özel olarak süslenen sıfır emisyon ile çalışan elektrikli süpürge aracı çocuklar ve aileleri tarafından büyük ilgi gördü. Direksiyon başına geçerek hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar hem eğlenceli zaman geçirdi hem de çevre dostu teknoloji ile yakından tanışma fırsatı buldu.