MA'dan Müjdat Can ve İbrahim Irmak'ın haberine göre; yurttaşlardan kimisi yıkılan evlerinin molozları arasında eşyalarını ararken, kimisi de “yıkılacak” yazılarının asılı olduğu evlerinden risk alarak eşyalarını çıkarıp ilçeyi terk ediyor. 

İlçede 2008 yılında yapılan Atatürk Mahallesi Barazi sokakta yer alan 40 dairelik, 2 blokluk Tekin Apartmanı da yıkıldı. Deprem sırasında bu dairlerden birinde yaşayan İbrahim Hakan Durmuş, binanın yıkılmış halini göstererek, “Çok eski bir bina değil. Ama en son hali şu anda gördüğünüz gibi” dedi. 

Tekrar aynı acıların yaşanmaması için binaları inşa eden, buna izin veren tüm sorumluların cezalandırılması gerektiğini vurgulayan Durmuş, “İnsanlar kıt kanaat geçinerek ev sahibi olma hayaliyle yıllarca çalıştığı ve 1,5-2 milyon TL’ye satın aldığı evlerin, beş dakikada yerle bir olmaması için Çevre, Şehircilik ve İlkim Bakanlığı’nın yönetmeliğe uymayanları denetlemesi ve yönetmeliğe uygun yapılmayan binaları yıktırması gerekiyor” diye seslendi. 

‘ARTIK MHP’YE OY YOK’

Depremde yeğenini ve torununu kaybettiğini söyleyen başka bir depremzede ise, “Yıllardır ‘kurt köpeğine’ oy veriyordum” dediği MHP’ye artık oy vermeyeceğini belirtti. Depremzede, “Bunlar seçim derdine, millet ise geçim derdine düşmüş durumda. Millet şu anda perişan ama önümüzde daha kış var ve daha çok perişan olacağız” dedi.