Almanya genel seçimler için son bir aya girilirken, aşırı sağcı AfD'den (Almanya için Alternatif) aday olan Marcel Goldhammer, Atatürk resimli afiş yapıp Türkçe olarak "Atatürk de AfD’ye oy verirdi" yazdı. “AfD'deki Yahudiler” yönetici Almanya Yahudisi Goldhammer, bir başka afişinde ise mülteci karşıtlığı yaparak, Berlin'in "Yahudiler için daha güvenli olacağını" iddia etti.

ATATÜRK IRKÇI GİBİ GÖSTERİLDİ

Sosyal medyada yaygın olarak paylaşılan Atatürk'lü AfD afişi, Berlin'in Türklerin yoğun olarak yaşadığı Neukölln semtinden aday olan AfD'li partisinden Marcel Goldhammer'in afişi, Türkçe ve Almanca olarak hazırlandı. Atatürk ile birlikte Goldhammer'ın fotoğrafının da yer aldığı afişte, Atatürk'ün ırkçı gibi gösterildiğini söyleyen Berlinli Türkler büyük tepki gösterdi. Bazı kesimlerin ise afişi bahane ederek Atatürk düşmanlığı yaptığı görüldü.

IRKÇILAR DA TEPKİ GÖSTERDİ

Goldhammer'ın afişi aşırı sağcı Almanlardan da tepki aldı ve AfD seçmenleri Türklere yönelik afiş çıkarılmasını eleştirdi. AfD'li Ronald Glaeser, afişi paylaşırken, "Bu afiş için ne diyorsunuz? Batı yanlısı ve modern Araplar ile Türkler bizim için seçmen olabilir mi? Bunu eski Alman politikacıları da katarak genişletebiliriz" diye sordu. Göçmen karşıtlığı siyaseti izleyen AfD'liler arasından çok sayıda kişi "Başka bir dilde böyle bir kampanya yapıldığına inanmak istemiyorum. Burası Almanya" tepkisi gösterdi.

afd 2