Rudaw’a konuşan İran’ın Erbil Başkonsolosu Nasrullah Reşnudi, Reisi’nin hayatını kaybettiği helikopterin yerini ilk olarak İran Kızılayı tespit ettiğini ifade ederek, “Ana arama ekibi, İran Kızılay Derneği Başkanı Sayın Kolivand'ın ekibi ilk olarak kaza yerini buldu. Arama-kurtarma çalışmaları onun himayesinde yapıldı. Kolivand'ın aktardığına göre Kızılay’a ait insansız hava araçları kaza yerini tespit etti” dedi.

Türkiye tarafı helikopterin yerini bulduklarını söylüyor, olay onların anlattığı gibi miydi? sorusuna Nasrullah Reşnudi, “Biz bu haberleri medyadan duyduk ancak Kızılay Derneği Başkanı ve arama ekibinden sorumlu olan Sayın Koliwand ne diyorsa biz onun sözlerine bel bağlıyoruz. Bu yüzden onun sözlerini dikkate almamız gerekiyor.” şeklinde yanıt verdi. 

Dünden bu yana kazayla ilgili pek çok haber paylaşıldı. Yaşanan bu olayla ilgili İran tarafı olarak her hangi bir şüpheniz var mı? sorusuna ise Reşnudi şu yanıtı verdi:

İlk belirlemeler bize kötü hava koşulları nedeniyle zor bir iniş gerçekleştirdiği yönünde ancak felaketin mahiyetinden emin olmak için Genelkurmay Başkanı bir komite kurulması talimatını verdi ve kaza kapsamlı bir şekilde araştırılacak. Kazanın farklı yönleri araştırılacak. Araştırmanın sonucunu saygıdeğer halkımız ile paylaşacağız.