İran basını AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15-16 Eylül’de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Özbekistan’da görüşeceği iddia etti.

Erdoğan geçtiğimiz günlerde Putin ile görüştü, ardından da Suriye meselesinde geri adım başladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce katil dediği Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Özbekistan’da görüşeceği iddia edildi. İddia İran Tasnim Haber Ajansı’na ait. Haberde; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında üçlü bir görüşme yapabileceği öne sürüldü. Putin tarafından 15-16 Eylül’de Özbekistan’ın başkenti Semerkand’da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞSÖ) toplantısına davet edilen Erdoğan’ın Esad ile burada görüşebileceği haberini veren ajans haberinde şu ifadelere yer verdi:

“Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Erdoğan’ın yanı sıra Esad’ı da sözkonusu zirveye davet etti. Üç lider arasında bir zirve düzenlenebilir.”

Soçi Zirvesi’nin ardından da uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü’nün toplantısına katılacağını şu sözleriyle duyurmuştu:

“Eylül ayında Şanghay Beşlisi, Özbekistan’da toplanacak. Görüşmemizde Sayın Putin de rica etti; nasip olursa biz de inşallah oradaki toplantıya katılacağız.”