İSTANBUL (AA) - Invamed tarafından geliştirilen AnkaCATH İntrakraniyal Distal Erişim Kateteri, intrakraniyal anevrizma, arteriovenöz malformasyon (AVM), damar tıkanıklıkları ve beyin tümörlerinin tedavisinde kullanılıyor.

Invamed'den yapılan açıklamaya göre, beynin vasküler (damarsal) sisteminin doğası son derece karmaşık bir yapı sergiliyor. Beyin cerrahisindeki teknolojik gelişmeler, zamanla karmaşık nörovasküler hastalıkların tedavisinde daha hassas ve etkili yöntemlerin otaya çıkmasına yol açtı.

Beynin karmaşık yapıdaki anatomisi, bu teknolojik gelişmelerle yapılan girişimsel işlemlerde dahi hedef bölgeye erişimi son derece zorlaştırıyor. Geleneksel cerrahi teknikleri, hastanede yatış süresinin uzaması ve komplikasyonlara neden olması sebebiyle zorunlu olmadıkça tercih edilmiyor. Bugün sıklıkla kullanılan yöntem, sunduğu avantajlar nedeniyle minimal invaziv yöntem olarak öne çıkıyor.

Minimal invaziv girişimsel yöntemlerin kullanıldığı nörovasküler hastalıklarda, hedef bölgeye daha kolay ulaşım sağlayan intrakraniyal distal erişim kateterleri yaygın olarak tercih edilmeye başlandı. Bu kateterler, birçok nörovasküler hastalığın tedavisinde etkili bir araç olarak kullanılıyor.

İntrakraniyal distal erişim kateterleri, beyin cerrahisinde kullanılan ince, esnek ve dayanıklı yapıda kateterler olarak öne çıkıyor. Bu kateterler, minimal invaziv yaklaşımı benimseyerek beyin dokusunun içine ulaşarak nörovasküler yapıların tedavisini gerçekleştiriyor. İnce ve yönlendirilebilir yapısı sayesinde, nörovasküler damarlara hassas bir şekilde ilerleyerek tedavi yapıyor.

Invamed Ar-Ge laboratuvarlarında geliştirilip, üretim kampüsünde üretilen AnkaCATH İntrakraniyal Distal Erişim Kateteri, intrakraniyal anevrizma, arteriovenöz malformasyon (AVM), damar tıkanıklıkları ve beyin tümörlerinin tedavisinde kullanılıyor.

AnkaCATH Distal Erişim Kateteri, tedavi bölgesine daha yakın yerleştirme yapmak üzere tasarlandı. Kateter, yüksek eğilme direnci, mükemmel tork kontrolüne sahip bulunuyor. Yuvarlak uç ve esnek distal bölgesi sayesinde, kırılgan ve uzak damarlara güvenli bir şekilde ilerliyor.

Distal erişim kateterleri, cerrahi müdahaleleri en aza indirgemek ve tedavi sürecini daha güvenli ve etkili hale getirmek için önemli bir araç olarak kullanılıyor. Minimal invaziv cerrahi daha az komplikasyon riski, daha kısa iyileşme süreleri ve daha az doku hasarı gibi avantajlar sunuyor.

Beyin ve vasküler cerrahideki teknolojik gelişmelerle birlikte intrakraniyal distal erişim kateterleri, endovasküler ürünün hedef bölgeye en iyi şekilde pozisyonlandırılmasını sağlıyor. Bu sayede prosedür esnasında cerrahlar açısından daha az ve güvenli bir müdahale, hastalar açısından ise daha iyi klinik sonuçlar sağlıyor.