BBC'nin haberine göre, başbakanlıktan yapılan açıklamada, İngiltere önderliğindeki programın her 120 günde 10,000 askeri eğitme potansiyeline sahip olacağı belirtildi. Johnson'ı karşılayan Zelenskiy, onu ülkesinin "büyük dostu" olarak tanımladı.

Şubat ayında başlayan Rus işgalinden bu yana Ukrayna'ya ikinci ziyaretini gerçekleştiren Boris Johnson, ziyaretinin İngiltere'nin Ukrayna halkının yanında olduğuna dair açık ve net bir mesaj vermeyi amaçladığını söyledi.

Johnson'ın programı Zelenskiy tarafından kabul edilirse, Ukrayna dışında gerçekleştirilmesi beklenen eğitim operasyonunun boyutu hakkında görüşmeler yapılacak. İngiltere, Orbital Operasyonu kapsamında 2015'ten Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline kadar 22,000'den fazla Ukraynalı personeli eğitmişti.

AVRUPALI LİDERLERİN ZİYARETİNİN ARKASINDAN GELDİ

İngiltere Babakanı Boris Johnson, ziyaretini Ukrayna Cumhurbaşkanı ile çekilmiş bir fotoğrafını Twitter hesabından paylaşarak duyurdu ve "Sayın Başkan, Volodimir. Yeniden Kiev'de olmak çok güzel" diye yazdı.

Zelenskiy de paylaştığı mesajda, "Günlerdir süren bu savaş Büyük Britanya'nın Ukrayna'ya verdiği desteğin sağlam ve kararlı olduğunu kanıtlamıştır. Ülkemizin büyük dostu Johnson'ı tekrar Kiev'de görmekten memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Başbakan Johnson aslında Doncaster'da bir grup Muhafazakar milletvekilinin düzenlediği bir konferansa katılacaktı, ancak Kiev'e gitmek üzere ziyaretini iptal etti. Johnson'ın ziyareti Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un da aralarında bulunduğu Avrupalı liderlerin Ukrayna ziyaretlerinin ardından gerçekleşti.