Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp'in dosyası için gizlilik kararı alındı. Kayaalp daha sonra "çocuğa nitelikli cinsel istismar" suçlamasıyla tutuklandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın dün, "MHP Diyarbakır il teşkilatımız görülen lüzum üzerine parti tüzüğümüzün ilgili maddelerinin tanıdığı yetkiye istinaden feshedilmiş, il başkanlığımız kapatılmıştır" demişti.

Feshedilen teşkilat, bir süre önce rüşvet ile gündeme gelmişti. Bazı partili yöneticilerin, kentte para karşılığında bazı kişileri kamu kurumlarına yerleştirilmesine aracılık ettiğine dair ses kaydı ortaya çıkmıştı.

Şair yazar Nevzat Çelik, Cihan Kayaalp'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğraflarını sosyal medya hasabından paylaştı. Çelik, "Diyarbakır'da MHP'ye ihaleye fesat operasyonu yapılmadan önce İl Başkanı Cihan Kayaalp ve bazı yöneticiler görevden alınıyor! Operasyona da fesat karıştırılıyor! Şahsın Soylu'yla boy boy fotoğraflarının olması kimseyi şaşırtmıyor!" ifadelerini kullandı.

18-4