Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Silivri Cezaevi'nde geçirdiği 100. gün dolayısıyla bir mektup kaleme aldı. Mektubunda ailesinden, Beyoğlu sakinlerinden ve sosyal belediyecilik çalışmalarından uzak kalmanın üzüntüsünü aktaran Güney, "100 gün oldu evlatlarımdan, yarimden, anamdan, babamdan ayrı düşeli" dedi.
Güney, belediye başkanlığı döneminde öncelik verdiği sosyal projelere de değinerek, emeklilerle sohbet buluşmaları, çocuklara yönelik beslenme programları, kreş hizmetleri, ücretsiz ring seferleri, sosyal marketler, öğrenci dayanışma sofraları ve sokak hayvanlarına yönelik veterinerlik hizmetlerinden 100 gündür uzak kaldığını ifade etti.
100 GÜN BOYUNCA YAPAMADIĞI GÖREVLERİ SIRALADI
Mektubunda, "100 gün oldu, LGS ve YKS kurslarında eğitim gören çocuklarımızı sınıflarında ziyaret etmeyeli" diyen Güney, taziye evlerindeki komşularının yanında olamamaktan ve belediye emekçileriyle çay içerek sohbet edememekten duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Cezaevi koşullarını "teklikle sınanmak" olarak tanımlayan Güney, "100 gündür teklikle sınanıyoruz hücrede. Soğuk betonlardan, demir kapılardan, yuvamızın sıcaklığına hasretiz" ifadelerini kullandı. Bu süreçte okumaktan geri durmadığını belirten Güney, Ahmet Ümit, Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli gibi yazarların eserlerini okuduğunu aktardı.
Güney, mektubunu, "Yüreğimizde halk sevgisi, hizmet aşkı ve bitmeyen enerjimizle; en verimli olacağımız zamanda, haksız ve hukuksuz şekilde tutsağız burada. Ama her karanlığın ardından nasıl güneş doğuyorsa; bu esaretin ve zulmün ardından da anamızın ak sütü kadar helal olan hürriyet ve mutluluk günleri gelecek" sözleriyle tamamladı.




