TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi 48. Dönem Olağan Genel Kurulu ve Seçimleri, 12-13 Şubat tarihlerinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.

47. Dönem İMO İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Suna tarafından açılan genel kurulda divan başkanlığına H. Ülkü Özer, divan başkan yardımcılıklarına Habip Canbilen ve Hamza Kılıç, yazmanlıklara ise Sümeyra Karahan ve Emine Doğueri seçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Genel Kurul, İMO İstanbul Şubesi 47. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Sunan'nın açılış konuşmasıyla başladı. 

"ŞUBEMİZ YÜRÜYÜŞÜNE LİYAKATE SAHİP KADROLARLA DEVAM EDECEKTİR"

Kent, ülke ve inşaat mühendislerinin sorunlarına ilişkin konuşan Suna, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün 48. Genel Kurul için toplandık. Bir taraftan sorunlarımızı tartışacağız diğer taraftan önümüzdeki çalışma döneminde çalışacak olan yetkili kurulları belirleyeceğiz. Biliyorsunuz üç dönemdir şube başkanlığı görevini sürdürüyorum. Önümüzdeki dönem için aday değilim. Bu nedenle genel kurul benim açımdan hayli duygusal özellikler taşıyor. Üç dönem şube başkanlığı yaptım, ondan önce yönetim kurulu üyesi olarak mesleğe hizmet etmeye çalıştım. Bu zaman zarfında şubede ve Oda merkezimizde faaliyeti yürütülen pek çok kurul ve komisyonlarda görev üstlendim. Evet duygusal bir atmosferle karşı karşıyayım. Ancak daha ziyade şu noktayı önemsiyorum. Şubemiz bundan sonra da yürüyüşüne liyakate sahip, donanımlı kadrolarla devam edecektir.

Kamu ve toplum yararını gözeten mühendislik anlayışından uzaklaşılmamasını, geleneğe sahip çıkılmasını, mesleki etik ilkelere sıkı sıkıya bağlanılmasını, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümünün şimdiye kadar olduğu gibi temel mücadele konusu yapılmasını temenni ediyorum. Ülkemizin, vatandaşlarımızın böyle bir meslek örgütüne ihtiyacı bulunuyor. Şube genel kurulumuzun bu ihtiyacı karşılayacağına inanıyorum. Hiç şüphe yok ki bu bir bayrak yarışıdır. Eksiğiyle, gediğiyle bayrağı teslim etme günü geldi çattı. Görev sürem boyunca hatam olduysa, istemeden kalbini kırdığım arkadaşlarım varsa aflarına sığınıyorum. Görev alacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Her daim yanlarında olacağım. Konuşmama son verirken sağlıklı günler diliyor, sizleri saygı ile selamlıyorum."

YENİ BAŞKAN FUSUN SÜMER OLDU

Seçimleri 2562 oy ile Çağdaş İnşaat Mühendisleri kazanırken, Uygarlık Mühendisleri grubu ise 1454 oy aldı.

17 Şubat tarihinde gerçekleştirilen ilk toplantıda İMO İstanbul Şube Başkanlığı görevine E. Fusun Sümer seçildi.

Diğer görev dağılımı ise şu şekilde:

*Evren Korkmazer - Sekreter Üye

*Sinem Kolgu - Sayman Üye

*Selçuk İz - Üye

*Elif Ersoy - Üye

*Sami Gültekin - Üye

*Özer Or - Üye