İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon Akçaabat Cevizli Mahallesi'ndeki aile mezarlığının duvarına ve yol üzerine çizilen Nazilerin sembolü olan gamalı haç işaretleri sonrasında Trabzon Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Aynı işaretlerin Akçaabat'taki bir okulun bahçesinin duvarına da çizildiğini tespit edildi. Okul duvarını sprey boyayla çizerken güvenlik kamerasına takılan biri 13, diğeri 15 yaşındaki iki genç gözaltına alındı.

"ANLAMINI BİLMİYORUZ"

Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

- 19 Temmuz 2022 günü bazı basın yayın organları ile sosyal medya hesaplarında, Akçaabat ilçemizde birkaç mezara, işaret levhalarına ve reklam tabelalarına siyah sprey kullanılarak, semboller çizildiğine yönelik paylaşımlar üzerine başlatılan çalışmalarda, bir ortaokulumuzun duvarlarına da Maho, Tunç, Sevo yazılarıyla birlikte benzer sembollerin çizildiği tespit edilmiştir.

- Olayı aydınlatmaya yönelik çalışmalarda, söz konusu sembolleri çizdikleri de tespit edilen 2009 doğumlu MTB ile 2007 doğumlu SÜ adres tespitleri sonucu yakalanmıştır. Yaşı küçük çocuklar, mezarlık, reklam tabelaları, işaret levhaları ve ortaokul duvarlarına, internetteki oyunlardan gördükleri ve şekil itibariyle de beğendikleri, anlamını bilmedikleri sembolleri spreyle yaptıklarını ve yazı yazdıklarını beyan etmişlerdir. Konuya ilişkin süreç, adli makamların talimatlarına istinaden takip edilmektedir.