Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Gazze'deki gelişmelere ilişkin sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. İmamoğlu, kalıcı barışın adil ve kapsayıcı ilkeler temelinde olması gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi'nin sosyal medya hesabından paylaşılan mesajda İmamoğlu, "Bugüne kadar Gazze’de kalıcı ateşkesin sağlanmasına ve sivillerin korunmasına yönelik her samimi çabayı destekledik ve desteklemeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
FİLİSTİN YÖNETİMİ MERKEZİ ROL OYNAMALI
Açıklamasında en önemli ilkenin Filistin Yönetimi'nin Gazze'nin geleceğinde merkezi bir rol oynaması olduğunu belirten İmamoğlu, şunları kaydetti:
"Gazze’nin geleceğinin ve yeniden yapılandırılmasının Filistinlilerin kendi belirledikleri meşru temsilcilerinin yer almadığı, hukuki zemini ve siyasi ufku belirsiz bir süreç üzerinden şekillendirilmesi mümkün değildir."
İmamoğlu, "Yıllardır 'Dünya beşten büyüktür' diyerek uluslararası sistemde adalet çağrısı yapanların, bugün Filistinlilerin kaderini tek bir liderin insafına bırakması ciddi bir çelişkidir" değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'nin tutumuna da değinen İmamoğlu, "Türkiye, sadece başkalarının hazırladığı plan ve belgelere imza atan değil; adaleti, hukuku ve Filistin halkının meşru temsilini savunan bir tutum sergilemelidir" çağrısını yaptı. İmamoğlu, Filistin'de barışın ancak adil, kapsayıcı ve hakkaniyet ilkeleri temelinde kalıcı olabileceğini sözlerine ekledi.





