CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasına ara verilmesinin ardından, Kartal’daki Neyzen Tevfik Meydanı’nda bekleyen partililere seslendi. Kaftancıoğlu, “Hep buradayız, hep adaletin yanındayız ve Genel Başkan’ımızın sürekli ifade ettiği gibi; bu ülkeye, 85 milyon adına yeniden adaleti hep birlikte getireceğiz” dedi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla ve 4 yıl 1 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına Anadolu Adliyesi’nde bugün devam ediliyor. Duruşmaya saat 16:00’ya kadar ara verilmesinin ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve beraberindeki milletvekilleri, Kartal’daki Neyzen Tevfik Meydanı’nda davanın sonucunu bekleyen vatandaşlara ve partililere hitap etti. “Hakkın, hukukun yanında olan, bugün bizlerle birlikte adalet arayan İstanbullular, bu sabah 09:00'dan itibaren Kartal Adliyesi’nde davanın başlamasını beklerken alıştırılan ama bir türlü alışmayacağımız şeyler yaşattılar yine” diyen Kaftancıoğlu, şöyle konuştu: 

“BUGÜN SAAT 4’TE MAHKEME YENİDEN TOPLANACAK VE KARAR VERİLECEK:

Zaten biliyorsunuz; ne kadar ahmakça bir dava olduğunu söylemeye gerek yok. Bütün iddialar, bütün söylenenler somut, belgeli bir şekilde defalarca çürütülmesine rağmen, her şey ortadayken avukatların yine hiçbir talebi kabul edilmeden, hukuksal hakları demiyorum, şöylesi bir ortamda komik kaçıyor, kabul edilmeden, sizler burada Ekrem Başkan’ın, hakkın, hukukun, adaletin yanındayken davaya, bugün karar verilmek üzere 4’e kadar ara verildi. Görünün o ki bugün saat 4’te mahkeme yeniden toplanacak ve karar verilecek. 

EKREM BAŞKAN’IMIZ SARAÇHANE’DE SİZİ BEKLİYOR:

Biz, bugün 4’te mahkemede olurken, sizlerin hepinize bir kez daha teşekkür ederken Saraçhane’ye, Ekrem Başkan’ın yanına yolluyoruz. Bugün burada olan arkadaşlarımızı ve bütün İstanbulluları, mahkeme başladığı saatten itibaren Ekrem Başkan’ımız Saraçhane’de bekliyor, değerli yol arkadaşlarım. Biz de burada milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe başkanlarımızla davanın kararı çıkar çıkmaz sizlerin yanına geleceğiz. Hep buradayız, hep adaletin yanındayız ve Genel Başkan’ımızın sürekli ifade ettiği gibi; bu ülkeye, 85 milyon adına yeniden adaleti hep birlikte getireceğiz, değerli dostlarım. Hepinizi kocaman kucaklıyorum. İnancınıza, desteğinize, mücadelemize sağlık diyorum.”