İlerici Kadınlar Derneği (İKD), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla dün Hatay’da Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek ve sanatçılar Mercan Erzincan, Erdal Erzincan, Başak Küreş ve Gülsen Tuncer’in katılımıyla dayanışma etkinliği düzenledi.

Dayanışma etkinliğinde sanatçılar, Samandağ, Defne ve İskenderun'da depremzede kadınlar ile bir araya geldi ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen dayanışma kolileri depremzedelere ulaştırılırken, kadınlara karanfil dağıtıldı.

Mercan Erzincan, depremzede kadınlara “İlerici Kadınlar Derneği’nin ben de bir üyesi olarak arkadaşlarımın çalışmalarını gururla takip ediyorum. Bu yolculukta gözlerim yaşlı ve gurur duydum. Çok emek veriyorlar, sizlerin yüzünü bir nebze olsun güldürmek için çalışıyorlar. Başak arkadaşım, yoldaşım Erdal ile biz bugün çok mutlu olduk. İnşallah daha güzel günlerde yine geleceğiz” dedi. 

“SAMANDAĞ'DA CİDDİ BİR SU SIKINTISI VE ÇADIR SIKINTISI DEVAM EDİYOR”

İKD Genel Sekreteri Nuray Yenil ise şunları söyledi:

“Şu anda Defne'de devam ediyoruz ziyaretlerimize. Burada gördüğümüz tablo aradan bir ay geçmiş olmasına rağmen özellikle Samandağ'da ciddi bir su sıkıntısı ve çadır sıkıntısı devam ediyor. Dayanışmayı büyütmeye devam etmemiz lazım. Burada en temel ihtiyaçların dahi daha karşılanmadığı söz konusu. Kadınların, çocukların en büyük şikayetleri en büyük mağduriyetleri temel ihtiyaçlarının yeterince karşılanamıyor olması. İkincisi, su sıkıntısı; üçüncüsü, çadır sıkıntısı. Buradan halkımıza, bütün kadınlara, bütün yurttaşlara dayanışmayı büyütmeye ve mücadeleyi büyütmeye davet ediyorum."