Türkiye Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Hafize Gaye Erkan'ın bir röportajında sarf ettiği “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı” sözleriyle gündemde.

Erkan'ın 161 bin lira brüt maaşına rağmen ev kiralarından şikayet etmesi, açlık sınırının altında aylardır yaşayan asgari ücretli arasında tartışma yarattı. Erkan'ın, 2 yıl önce Bodrum Turgutreis’teki Swissotel Rezidans’tan 1.3 milyon euroya denize sıfır villa satın aldığı iddia edildi.

Emlakçılar, Erkan'ın villasının bulunduğu bölgenin son dönemde iyi prim yaptığını ve benzer bir villanın bugün 2-3 milyon Euro arasında alıcı bulabileceğini belirtti. Villanın günlük kiralamaları ise 200 Euro ile 1000 Euro arasında değişiyor.

İstanbul'daki kiralar nedeniyle annesinin yanına taşınan Erkan gıda fiyatlarını da 'Sadık Abi'ye soruyormuş İstanbul'daki kiralar nedeniyle annesinin yanına taşınan Erkan gıda fiyatlarını da 'Sadık Abi'ye soruyormuş

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre; Erkan'ın villaya oğlu Aslan Selim’in adını da verdiği söylendi.