Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuştu. "İstanbul, Manhattan'dan pahalı olur mu" diyen Erkan, 161 bin liralık maaşı ile ev bulamayıp annesinin yanına taşındığını söyledi.

Ek ödemelerle hariç 100 bin lira üstünde maaş alan Erkan, "Bir insanın 10 evi olmamalı 10 insanın bir evi olmalı" diyerek sosyal konutların artırılması gerektiğini ifade etti.

Hakan'ın "Bir Merkez Bankası başkanı markette ilk neye bakar" sorusunu yanıtlayan Erkan, fiyatları apartman görevlisi "Sadık Abi"ye de sorduğunu dile getirdi. Erkan, şunları sarf etti:

"Ben markette patatesin, kırmızı etin ve sütün fiyatına bakıyorum. Ekmek, süt ve akaryakıtın enflasyonda ciddi bir etkisi var. Aynı ürünü farklı fiyata satan market gördüğüm zaman bunu onlara soruyorum.

Sonuçta iki adım ötedesin. Biz normal dışarıdan alınan yoğurt yemiyoruz, mayalıyoruz. Süt fiyatları bazen markette artmıyor ama TÜİK istatistiklerinde arttığını görüyorum.

Apartman görevlimiz olan Sadık Abi’ye de çoğu zaman fiyatları soruyorum. Onu sorguya çekiyorum. Ben ‘indi’ diyorum. O ‘inmedi’ diyor. Sürekli “Fiyatlar inmedi, istersen git şu soğanın fiyatına bir bak” diyor."