Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ziyareti öncesi Elbistan’da enkazlarının neredeyse büyük bölümü kaldırıldı. Çadır ve konteynır kent çalışmalarının hızlandırıldığı ilçede, yollarda da temizlik yapılıyor.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; Elbistan’da yaşanan depremde yaşamını yitirenlerin sayısı resmi verilere göre bini aşarken, ilçede 3 bine yakın bina yıkıldı. Depremin üzerinden 22 gün geçmesine rağmen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasında yetersizlikler yaşanırken, yaklaşık bir haftadır da yıkılan binaların enkazları hızlı bir şekilde kaldırılıyor. Yüzlerce kamyon ve iş makinesinin getirildiği ilçe adeta toz bulutu içerisinde. Bir haftadır yaşanan bu telaşın nedeni ise,  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yarın ilçeye gelecek olması. Erdoğan'ın geçeği güzergah ve inceleme yapacağı ilçe meydanındaki tüm enkazlar kaldırılırken, yollarda ise temizlik çalışması yapılıyor.

HERŞEY ERDOĞAN GELECEK DİYE

Son bir haftadır bir umutla enkaz başına giderek ziynet eşyalarını aramak isteyen yurttaşlara ise izin verilmiyor. Bir yurttaş, “Evimin enkazından değerli eşyalarımı almak istedim. Yalvardım yakardım ama izin vermediler. Kazıcının şoförü bana, ‘Erdoğan buraya gelecek ve hızlıca bu enkazları almamız istendi. Sizi bekleyemeyeceğiz. Çünkü saatlik iş yapıyoruz' cevabını verdi” diye konuştu. Bir başka yurttaş ise, “Yangından mal kaçırılıyor. İnsanların hiçbir şeyi kalmadı bari eşyalarını çıkarsınlar” diyerek tepki gösterdi.

VALİNİN RÜYASI ERDOĞAN’MIŞ

Bir yandan ilçe merkezinde bu çalışmalar devam ederken, diğer yandan onlarca iş makinesi ve yüzlerce kişi, Erdoğan’ın gelişine yetiştirmek için çadır ve konteynır kent kuruyor. İlçede bir haftadır yaşanan bunca hengame ve ilçeye atanan Koordinatör Vali Gökmen Çiçek’in “Pazartesi bambaşka bir Elbistan’a uyanmak istiyoruz” sözünün ise, Erdoğan’ın gelişi ile ilgili olduğu anlaşıldı. Zira ilçede halen çadırların bile ulaşmadığı kırsal mahalleler bulunuyor.