İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kuzey Irak'taki operasyonların süreceğini söyledi ve "Metina bölgesi önemli bir yer. Tıpkı Suriye'de olduğu gibi, burada üs kuracağız ve bölgenin denetimini yapacağız" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerine 'FETÖ' operasyonlarına ilişkin sunum yaptı. Soylu, daha önceki operasyonların İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının ankesör telefon bağlantılarını inceleme sonucunda yapıldığını söyledi.

"KANDİL’E GEÇİŞ HATTI, KONTROL ALTINDA TUTACAĞIZ"

"Son dönemlerde ortaya çıkartılan yeni kripto FETÖ'cülere yönelik operasyonlar, ankesörlü telefon konuşmalarına ilişkin taramayı tüm Türkiye'ye yaymaktan kaynaklanıyor" diyen Soylu, şöyle devam etti: "Daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir’deki ankesör konuşmalarını incelemiştik. Artık tüm illeri bu kapsama aldık. Türkiye genelindeki tüm ankesörlü konuşmalar taranmaya başladı. Son dönemde artan operasyonlar da ve gözaltılar da bu yeni çalışmadan kaynaklanıyor. Metina bölgesi önemli bir yer. Tıpkı Suriye'de olduğu gibi, burada üs kuracağız ve bölgenin denetimini yapacağız. Bu bölge Kandil’e geçiş hattı, bu hattı kontrol altında tutacağız."