Sancaktepe Kaymakamlığının yanında düzenlenen halk buluşmasına katılan İmamoğlu, alandakilere Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdiğini söyledi.

Çekmeköy-Sancaktepe Şehir Hastanesi Metro Hattı'ndan bahseden İmamoğlu, "Bu yıl bitmeden Samandıra, yine önümüzdeki yıl, Allah'ın izniyle Sultanbeyli'ye kadar bu metroyu bitirip, halkımızın hizmetine sunacağız." dedi.

İBB ekiplerince Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek (Sarıgazi-Taşdelen) Metro Hattı'nın inşaat halindeki Sarıgazi metro durağına hafriyat kamyonlarıyla toprak dökülmesine değinen İmamoğlu, şunları kaydetti:

"Özellikle Yenidoğan metrosu işini çok konuştular. Biz, Yenidoğan metrosunu kapatmışız. Böyle bir şey yok. Yenidoğan metrosunu kapatma diye bir şey yok. Bunların zaten yapamadıkları, başlayamadıkları o metroyu, Yenidoğan metrosunu göreceksiniz bu kardeşiniz yapacak. Sadece bir minibüs kolu değil, ta Söğütlüçeşme'ye kadar yeni bir metro hattı olarak çalışıyoruz. Yenidoğan’ı, Kadıköy'e bağlıyoruz, Söğütlüçeşme'ye bağlıyoruz. Çok önemli bir kuzey-güney hattının proje sözleşmesini bu hafta yaptık. Bu coğrafyayı, İstanbul'un doğusunu, Çekmeköy'den Sultanbeyli'ye bağlarken, Dudullu'yu Bostancı'ya bağlamıştık. Şimdi de Yenidoğan’ı Kadıköy'e, Söğütlüçeşme'ye bu kardeşiniz bağlayacak." (AA)