dokuz8TV'de Nurcan Seven'in sunduğu Seçim2024 Özel Yayını'na İstanbul Büyükşehir Başkanlığı için bağımsız aday olan Taylan Yıldız konuk oldu.

Taylan Yıldız, Türkiye'deki muhalefetin iktidar olmak için bir çaba ve niyetinin olmadığını belirtti. İYİ Parti'den ayrılışını da buna bağlayan Yıldız, Türkiye siyasetinin son 20 yıldır liyakatsiz kadrolarla yönetildiğini ifade etti.

Yıldız, İstanbul'daki gençlerin barınma ve beslenme sorununa dikkat çekti. İBB Başkanı olması takdirinde ilk olarak gençlerin beslenme sorununu çözceğini söyledi. Yıldız, "KYK yurtlarında yeterli beslenemediği için kilo kaybedenler var" dedi.

Yıldız, belediyenin sunacağı internet hizmetleri ve istihdam programlarıyla özel sektördeki kısır iş döngüsünü de yeneceğini söyledi. Yıldız, deprem gibi birçok temel sorunda teknolojinin her şeyi çözebileceği ve hayat kurtacağını vurguladı.

Yıldız, medyada yoğun bir sansüre uğrağını ifade etti. Medya kuruluşlarının bilerek ve isteyerek kendisi ile ilgili haberleri görmediğini ileri sürdü.

Megakentteki sığınmacılar ve göçmenler hakkında da Yıldız şunları ifade etti:

"Onuru olan hiçbir vatandaş kendi ülkesinin sınırlarını Tiktok çekip geçenleri kabul etmez Sınırdan geçen soluğu İstanbul'da alıyor Biz boşuna mı kan döktük? O zaman gelseydi Suriyeli savaşsaydı"