Haber: Uğur İstanbullu / Artvin

Artvin’in Hopa ilçesinde bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri İsrail’in Filistin’deki saldırılarını protesto etmek için Hopa Meydanı’na yürüyüp basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını yapan Hopalı Kamil Ustabaş “İsrail iktidarı, Filistinli çocuklar üstünde, Filistinli siviller üstünde binlerce bomba yağdırıyor, Filistin’de çocuklar katlediliyor, Filistin’de siviller katlediliyor. Yıllardır orta doğuyu kan gölüne çevirenler bugün orada bir katliam peşindeler. Bugün biz burada Filistin’deki direniş örgütlerine bin selam göndermek için bu yağmurda buradayız.” diye tepki gösterdi.

USTABAŞ ”BUGÜN FİLİSTİN YARIN İRAN ERTESİ GÜN TÜRKİYE DAHA SONRA BAŞKA ÜLKELER VE BİZ SESSİZ DURDUKÇA VE İSYAN ETMEDİKÇE BUNLAR SALDIRMAYA DEVAM EDECEKLER.”

İsraillin Filistin’deki işgalin 11. Gününde dünya genelinde başlayan protesto gösterileri Türkiye’nin dört bir yanına da sıçramış durumda. Bugünde Hopa’da emek ve demokrasi güçleri Hopa parkında toplanarak yürüyüşe geçip Hopa meydanında basın açıklaması gerçekleştirdiler. Yapılan açıklamada şunlar söylendi.

Sevgili Hopalılar bugün İsrail’de İsrail iktidarı Filistinli çocuklar üstünde, Filistinli siviller üstünde binlerce bomba yağdırıyor, Filistin’de çocuklar katlediliyor, Filistin’de siviller katlediliyor. Yıllardır orta doğuyu kan gölüne çevirenler bugün orada bir katliam peşindeler. Bugün biz burada Filistin’deki direniş örgütlerine bin selam göndermek için bu yağmurda buradayız. Şimdi bu çay ocaklarında oturanlar, kenardan izleyen Hopalılar yüreğimizi yeniden dinleyelim günlerdir Filistin’de öldürülen çocuklar ve siviller için bir dakikalık onlara destek sunmak için saygı duruşuna duralım.

Bizler bu yeryüzünde yaşam alanlarımıza saldırdıklarında sessiz kaldık, bizler onlar açlığa ölüme mahkûm edenlere karşı sessiz kaldık. Emperyalistler duracak mı zannediyorsunuz. Biz bu memleketteki en küçük hak ihlalinde ses çıkarmadığımız için. Bizler doğanın yağmasına karşı çıkmadığımız için kendimizi korumak üzere o konforlu alanlarımıza geri çekildiğimiz için emperyalistlerde gerimi çekilecek zannediyorsunuz, hayır onlar açgözlü, onlar aşımıza ekmeğimize göz koyanlar bu gün Filistin’e bombalar yağdıran savaş suçu işleyen İsrail duracak mı sanıyorsunuz. Evet, dostlar Bugün Filistin yarın İran ertesi gün Türkiye daha sonra başka ülkeler ve biz sessiz durdukça, Biz kendi konforlu alanlarımıza çekildikçe ve bizi katledenler karşısında direnmedikçe isyan etmedikçe bunlar saldırmaya devam edecek.”