Kamuoyunda eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nu başbakanlık koltuğundan indirmeleri ve yargıda kadrolaşma iddialarıyla gündeme gelen Pelikan grubundan dikkat çekici bir adım geldi.

dilekce2

Pelikancılar olarak anılan grubun önde gelen isimlerinden Sabah gazetesi yazarı ve TRT Yönetim Kurulu Üyesi Hilal Kaplan Öğüt ile eşi Süheyb Öğüt, aralarında milletvekili ve gazetecilerin de yer aldığı 33 kişi hakkında, ‘terör, hakaret, iftira gibi’ iddialarla dava açtı. İkilinin avukatlığını ise Selman Öğüt ile Hadi Dündar yapacak.

Açılan davada suçun bahanesi ise, “Terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak, hakaret, iftira, suç uydurma ve savcılık makamının ortaya çıkardığı suçlar” şeklinde belirtildi.

KİMLERE DAVA AÇILDI?

Davada açılanlar ise şöyle:

Murat Ağrıel, Mesut Aykın, Baransel Ağca, Ali Tarakçı, Taha Ün, Selim Temurçi, Cemile Bayraktar, Cengiz Güldalı, Yasemin Yıldırım, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Mehmet Yakup Yılmaz, Efe Kerem Sözeri, Kemal Özkiraz, Ahmet Şık, İsmail Saymaz, Cengizhan Çekil, Celal Eren Çelik, Kenan Alpay, İbrahim Yörük, Ümit Karaca, Bülent Korucu, Fidel Okan, Ali Aktaş, Fırat Erez, Nurbaki Enes, Fatih Şahintürk, Aydın Ünal, Tarık Toros, Said Sefa, Emre Uslu, Adem Yavuz Arslan.

"HEM ÜYELİK HEM PROPAGANDADAN ŞİKAYET ETMİŞLER" 

Kendisine dava açılan isimlerden Avrasya Anket’in Sahibi Kemal Özkiraz, “Hilal Kaplan ile Süheyb Öğüt’ün bana örgüt üyesi demesi hiç zoruma gitmiyor. Kimlere ne demediler ki, nice mazlumların hayatını söndürdüler. Bizim gibi yazıp çizenlere demeseler kendimde bir eksiklik ararım. Utanırım, şüpheye düşerim. Yalnız hem örgüt üyeliği hem üye olmadan propagandadan şikayet etmişler Yani ‘hangisi uyarsa ondan ceza verin’ demişler. Pantolon olmazsa gömlek verelim” ifadeleriyle tepki gösterdi.

dilekce1

"FETÖ'CÜ KANKALARINI EKLEMİŞLER AMA ONLAR YURTDIŞINDA"

Bir dönem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın metin yazarlığını yapan AKP eski Ankara Milletvekili Aydın Ünal da Öğüt çiftinin şikayet ettiği isimler arasında yer alıyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan "Babaları Fetö’nün kanalında kalp krizi geçirip ölmüş. Kendileri yıllarca salya-sümük “Hocaefendi’lerini” savunmuş. Normalde sokağa çıkacak, ağızlarını açacak yüzleri olmamalı ama Fetö ile mücadelede en ön safta bulunmuş bana dahi Fetö iftirası atacak kadar utanmazlar. Güya örgütmüşüz! Listeye dikkat edin: Fetöcü kankalarını eklemişler ama onlar yurtdışında oldukları için dokunulmazlar. Kalanların çoğunun tek ortak noktası ise Fetö karşıtlığı… Ergenekon’daki taktiğin aynısı. Uyuyan hücreler uyanmış, intikam operasyonu başlatmış sanki!" dedi.