Bingöl'deki sağlık sorunlarını Meclis gündemine taşıyan HEDEP Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, kürsüden yaptığı konuşmasında, 12 yıllık Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin ağır hasarlı olduğunu, 6 yıllık Bingöl Devlet Hastanesinin ise güçlendirildiğini söyledi.

"6'INCI YILINI HENÜZ DOLDURMUŞ HASTANE KULLANILAMAZ HALE GELDİ"

Bu kadar kısa sürede her iki hastanenin de halk sağlığını tehdit edecek duruma gelmesini eleştiren Hülakü, "2011 yılında hizmet vermeye başlayan Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi bugün ağır hasarlı bir şekilde yıkılmaı bekliyor. Aradan 12 sene geçmiş, 12 senede olası bir afette en çok ihtiyaç duyulacak bir hastane kullanılamaz hale geldi. 2017 yılında hizmete açılan Bingöl Devlet Hastanesinin güçlendirildiğine dair iddialar var. 6 yılını henüz doldurmuş bir hastane neredeyse kullanılmaz bir hale geldi. Bu skandalı kim, nasıl açıklayacak?" diye sordu.

"HASTANEYİ YAPAN KİŞİ AKP SIRALARINDA MİLLETVEKİLİ"

Bingöl Devlet Hastanesi ihalesinin AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu tarafından alındığını hatırlatan Hülakü, Ensari'ye, şu sözlerle yüklendi:

"Açık bir şekilde iddia ediyorum; 6 Şubat Maraş depremi olmamış olsaydı, Bingöl kadın Doğum Hastanesinin ağır hasarlı olduğu tespit edilmeyecek,  Bingöl Devlet Hastanesi aynı şekilde incelenmeyecek, 4 bine yakın ağır hasarlı bina olduğu anlaşılmayacaktı. Bingöl halkının sağlığını tehdit eden en büyük hastalık AKP hastalığıdır. Depremde yıkılan binalardan sadece müteahhitleri yıkan AKP'ye soruyorum; kadın doğum Hastanesini yapan şirket kim, nerede? Bu hastaneyi kaç yıllık dayanıklılık şartı ile ihale ettiniz. Bingöl Devlet Hastanesini yapan kişi AKP sıralarında şu anda milletvekili. Buyursun açıklasın; 6 yılda güçlendirilmek zorunda kalan bir hastane yapmak çok mu zordu? Siz, Bingöl halkının sağlığını bu kadar ciddiye alıyorsunuz."