HABER: FATOŞ ERDOĞAN

Gezi Davası'nda tutuklanan 18'er yıl hapis cezası verilen Mücella Yapıcı, Mine Özerden ve Çiğdem Mater'i Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde ziyaret eden HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Cezaevi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasında konuşan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Gezi Davası'nda alınan hukuksuz kararları değindikten sonra Mücella Yapıcı, Mine Özerden ve Çiğdem Mater'in cezaevinden yolladığı mesajları paylaştı.

Beştaş, cezaevinde Gezi tutuklularını ziyaret ettiklerini belirterek, "Üç saat süren görüşmede birbirimize sarıldık, birbirimizi hissettik" dedi.

HDP Gezi ziyareti 2

"BU KARAR SADECE KAĞIT ÜSTÜNDEDİR"

Beştaş, çok büyük haksızlıkla, hukuksuzlukla mahkûmiyet kararı verildiğin altını çizerek, "Bu karar sadece kağıt üstündedir. Biz bu mahkûmiyet kararlarını tanımadığımızı bunun hukukla, adaletle, demokrasiyle hiç bir ilgisi olmadığını bir kez daha tekrarlıyoruz" diye konuştu.


"Gezi Davası'nda tutuklanan arkadaşlarımız çok iyiydi. Haklı olmanın verdiği güçle mutlu gördük. Bütün kadınlara, dayanışma gösteren herkese selamlarını ilettiler. Biz Hakların Demokratik Partisi olarak Geziyi savunuyoruz. Gezi demokrasi, adalet talebidir. Gezi tek adam rejime hayır demektir" diyen Beştaş konuşmasına şöyle devam etti:

"O gün MHP de Gezi'deydi ama bugün AKP ile kol kola olduğu için kendisi ölü balık taklidi yapıyor. Gerçekler saklanamaz, örtünemez. Bugün Gezi Davası üzerinden Türkiye demokrasi güçlerine, Kobane Kumpas davası üzerinden Kürtlere gözdağı verilmek isteniyor. Biz mesajı aldık Bu mesaja yanıtımız çok nettir; bir adım geri atmadan mücadeleye devam edeceğiz. Gezi'yi savunmaya devam edeceğiz IŞİD vahşetine, çetesine karşı mücadele eden halkın yanında olmaya devam edeceğiz."

Yarın Silivri Cezaevi’nde Gezi tutuklularını ziyaret edeceklerini belirten Beştaş, Gezi Davası'nda tutuklanan Mücella Yapıcı, Mine Özerden ve Çiğdem Mater'in mesajını paylaştı.

HDP Gezi ziyareti 3

"KADIN DAYANIŞMASI ÇOK GÜZEL"

Mücella “Kadınlar olarak hiçbir ayrım gözetmeden bir arada olacağız ve umudu gelecek günlere taşıyacağız. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” dirken Mine, “Bu davada kuvvetler ayrılığı olmadığından dolayı bu şekilde sonuçlandı ve yoksulluğun Türkiye’nin temel problemi, değerler yok edilemeye çalışılıyor” ve Çiğdem, “Kadın dayanışması çok güzel, bizi bir arada tutuyor ve mücadelemizi büyütüyor” diye mesajlar gönderdiler. 

Açıklama "Jin Jiyan Azadi" ve "Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz" sloganlarıyla son buldu.