HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Ortadoğu Masası Eş Sözcüsü Tülay Hatimoğulları, Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tiryaki ve beraberindeki heyetin, Libya Gelecek Hareket Partisi’nin daveti üzerine Libya’ya ziyaret gerçekleştirdiği bildirildi.

Açıklamada Bengazi’ye yapılan ziyarette Libya Gelecek Hareket Partisi lideri ve önceki dönem Dışişleri Bakanı Dr. Abdülhadi Huvec ve parti yetkilileri ile görüşmeler yapıldığı kaydedildi.

Öte yandan HDP heyetinin Libya bağımsızlık mücadelesinin önemli sembolü olan Ömer Muhtar'ın anıtına çelenk bıraktığı aktarıldı.

Barışı İnşa ve Kriz Yönetimi Merkezinde bir grup Libyalı aydın, yazar, siyasetçi ve akademisyenle bir toplantı gerçekleştirildiği belirtilenaçıklamada, toplantıda Libya’daki yabancı askeri güçlerin çekilmesi, barışın bir an önce tesis edilmesi ve demokratik bir zeminde seçime gidilerek Libya halkının kendi iradesiyle geleceğini belirlemesi üzerine değerlendirmeler yapıldığı ifade edildi.

Ayırca görüşmede, Libyalı siyasetçilerin Libya’nın yaşadığı karışıklıkta Türkiye’deki iktidarın bir taraf seçmemesi gerektiğini ifade ettikleri ve Türkiye'den kuvvetlerini ve desteklediği paralı askerleri Libya’dan çekmesini istediklerini dile getirildikleri kaydedildi.

HDP Libya-1