NURETTİN ALDEMİR

AKP İl Başkanı Çalışkan Büyükşehir Belediyesini bilbordların kullanımı üzerinden eleştirirken, "Bize kullandırmadıkları bilbord alanlarını Halkların Demokratik Partisi'ne kullandırmalarını manalı buluyoruz" açıklamasında bulunmuştu.

Bunun üzerine bugün HDP İl Eş Başkanı Ercan’dan açıklama geldi. Ercan, açıklamasında şunları ifade etti: 

"Ülkenin tüm kaynaklarını ve imkanlarını kendi siyası çıkarları için kullanan, haramilerine peşkeş çeken AKP bizim Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden ücretini verip kiraladığımız bilbordlardan rahatsız olmuş.

Ülkeyi 5'li çeteye, eşe, dosta, akrabaya adrese teslim ihaleler vererek soyanlar, HDP'nin usulüne uygun ve ücret karşılığında bilbord kullanmasını hazmedememiş. Yalan, içi boş beyanlarla HDP hazımsızlığı üzerinden Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirmişler.

Bize kimsenin bir şey bahşettiği yok. Biz de tüm partiler ve STK'lar gibi parasını vererek reklam alanlarından sesimizi ve politikalarımızı duyurmaya çalışıyoruz. Bu şehirde var olmanın doğal hakkını kullanmaya çalışıyoruz, niye rahatsız oldunuz Zihni Bey!

Bu vesileyle belirtmek isterim ki kurduğunuz harami saltanatına son vereceğiz! Bundan emin olabilirsiniz! Gidiyorsunuz, halktan çaldığınız her kuruşun hesabını soracağız! Bu ülke sizin şirketiniz değil, size miras değil, günü gelince burnunuzdan fitil fitil getireceğiz!

Buradan halkımıza da seslenmek isterim; korkmayın, yılmayın AKP / MHP faşist bloku kaybedecek. Halkı yoksullaştıran, ülke kaynaklarını har vurup harman savuran bu anlayışı göndereceğiz. Adil, hakça kazanılan hakça paylaşılan bir düzen getireceğiz. Bu talancı, yalancı rantçılardan ülkeyi kurtaracağız!"

ESKİŞEHİR'DEN CEVAP

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de Çalışkan'a şu sözlerle cevap verdi:

"Büyükşehir Belediyesi olarak reklam alanlarımızı Türkiye'de bulunan tüm siyasi partilere kullandırmaktayız. Reklam mecralarımızda yayınlanacak görseller Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Bilboard Talebi Genel Hükümler ve Yükümlülükleri'ni kabul eden kişi, kurum, STK, dernek veya ajanslarca kullanılır ve reklam alanlarımız üzerinden kişiler veya kurumlar hedef gösterilemez.
2022 yılı içerisinde reklam alanlarımızın uygunluğuna göre AKP, CHP, İYİ Parti, HDP, MHP, DSP, BBP, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi billboard, CLP veya led ekranlarımızı gerek kendi partilerinin politikalarını duyurmak, gerek de milli ve dini bayramların kutlanması konularında kullanmıştır."