HDP milletvekili Zeynel Özen hakkındaki yurtdışı yasağının kaldırıldığı açıkladı.

Özen gelişmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

"25 Aralık 2022 Pazar günü İstanbul Havalimanından Kopenhag üzerinden 35 yıl yaşadığım İsveç'e aile ziyareti için gitmek üzereyken İçişleri Bakanlığı talimatıyla yurt dışına çıkamayacağım söylendi. Anayasa Mahkemesinin bu yıl Temmuz ayında açıklanan bir kararında İçişleri Bakanlığının tamamen keyfi olarak ve bir çeşit eziyet olarak kullandığı bu yetkiyi iptal etmesine rağmen bakanlık olmayan bir yetkiyle seyahat özgürlüğümü elimden aldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Avrupa Birliği Uyum Komisyon Katip Üyesi ve Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu üyesi olarak görevlendirilen ve çalışma alanı yurt dışı olan bir milletvekiline, herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın uygulanan bu hukuksuz yasak, kamuoyundan gelen yoğun tepki ve aklıselim kişilerin duyarlılıkları üzerine bugün an itibariyle kaldırıldı. Bugün gecikmeli de olsa ailemi ziyaret etmek üzere İstanbul Havalimanından yola çıktım. 

Ülkemizde bugün halen milyonlarca kişinin benzeri şekilde mahkeme kararları olmaksızın talimatlarla keyfi olarak seyahat özgürlüklerinin elinden alındığı ve medeni ölüme terk edildiklerinin farkındalığıyla, onların da sesi olmak için elimden geleni yapacağım. "