7,7 büyüklüğündeki depremden etkilediği kentlerde dayanışma ve yardım kampanyasını sürdüren Halkların Demokratik Kongresi (HDP), Hatay’da temel gıda ve ihtiyaç malzemeleri dağıttı.

MA'nın haberine göre; HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir ile ilk yardım, arama-kurtarma uzmanı ve sağlık emekçileri, depremden etkilenen kentin Defne ilçesinde çalışmalarını sürdürdü. Sanal medya hesabı üzerinden dayanışma görüntülerini paylaşan HDK, “Eş Sözcümüz Esengül Demir ve arkadaşlarımız Hatay Defne ilçesinde konumlandıkları alanda çalışmalarına devam ediyor. Türkiye halkları olarak birbirimizin yarası için canla başla çalışıyoruz. Gücümüzü de bu dayanışma ruhundan alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yine sağlık emekçileri, aşçı, inşaatçı-mühendis olan HDK’lilerin ve gönüllülerin yer aldığı 40 kişilik bir heyet, depremin merkez üssü olan Maraş’a doğru yola çıktı. HDK sanal medya hesabı üzerinden, “Hatay ve Adıyaman’ın ardından Maraş halkımızla dayanışmak için arkadaşlarımız yola çıktı” mesajı paylaştı.