Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, emekli orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında olduğu 28 Şubat mahkûmları için af çağrısında bulundu. Ahmet Hakan, “Emekli paşaların affedilme zamanı gelmedi mi?” dedi.

Hakan, “Cezaevindeki emekli paşaların her birinin ilerleyen yaşlarından kaynaklanan hastalıkları söz konusu. Adli Tıp Kurumu raporları var. Bu isimlerin affedilmeleriyle ilgili dosya, şu anda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde. Keşke bu dosya, bir an önce işleme alınsa da mağduriyetlere son verilmiş olsa” ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan’ın  kaleme almış olduğu yazısı şöyle:

“Bazı 28 Şubat generalleri, cezaevinde sağlık sorunları yaşıyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu emekli generallerle ilgili af kararı vermişti. Affedilen isimler şunlardı: Ahmet Çörekçi / Hakkı Kılınç / Osman Kartal / Kenan Deniz / İlhan Kılıç / İdris Koralp. Bu arada Çevik Bir, ileri demans nedeniyle savcılığın “infaza ara verilmesi” kararıyla cezaevinden çıkmıştı.

Aynı davadan şu anda cezaevinde olan emekli generaller var. Cezaevindeki paşaların isimleri şöyle: Çetin Doğan (84 yaşında), Fevzi Türkeri (83 yaşında), Yıldırım Türker (83 yaşında), Cevat Temel Özkaynak (79 yaşında), Erol Özkasnak (78 yaşında).

‘ADLİ TIP KURUMU RAPORLARI VAR’

Bu hükümlülerin Cumhurbaşkanlığı’na sağlık sorunlarıyla af talebinde bulunması yasal zorunluluktu. Çetin Doğan, ‘Beni Erdoğan affetmesin’ diyerek dilekçe vermeye yanaşmadı. Bunun üzerine Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı döneminde ‘af talebine gerek duyulmadan sağlık sorunları nedeniyle Cumhurbaşkanı affedebilir’ diye düzenleme yapıldı.

Cezaevindeki emekli paşaların her birinin ilerleyen yaşlarından kaynaklanan hastalıkları söz konusu. Adli Tıp Kurumu raporları var. Bu isimlerin affedilmeleriyle ilgili dosya, şu anda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Keşke bu dosya, bir an önce işleme alınsa da mağduriyetlere son verilmiş olsa.”