Depremlerin en çok etkilediği kentlerden biri olan Hatay'da, TTB ve SES olmak üzere sağlık emekçileri de depremzedeler için seferber oldu. 

Hatay'da kurulan il deprem koordinasyonu kapsamında koruyucu sağlık hizmetleri başta olmak üzere depremzedelerin ihtiyaçları için çalışmalar yapılıyor. 

Çalışmalarını ekiplerle sahada yürüten koordinasyon merkezi; ulaşılamayan, dezavantajlı bölgeler başta olmak üzere temel ihtiyaçları belirleyip sağlık çalışmalarını kurduğu bir revirle yürütürken, faaliyetleri dahilinde Antakya'nın Bohşin Mahallesi'ne ihtiyaç üzerine geçici bir muayene alanı oluşturdu.

HATAY KÖYLERİNDE ÇOK CİDDİ EKSİKLİKLER VAR

TTB Deprem Kriz Koordinasyonu'nda gönüllü olan, SES üyesi Kadir Tiler, Hatay'daki son durumu dokuz8HABER'den Bekir Güneş'e anlattı. Özellikle köylerde çok ciddi eksikliklerin olduğunu belirten Tiler şunları söyledi:

"Deprem olduğunda biz buradaydık. Çok ciddi panik oldu. İnsanları yeterince bilgilendiren kimse yoktu. İnsanlar 2. depremden sonra şok yaşadılar. Soğuktan destek ve çadır bulamayan insanlar kendi evlerine girmek zorunda kaldı. İnsanlar yeterince yardım alamadığı için malzemeleri evlerinden almak istediler. Deprem sırasında da evlerine girip malzeme alan insanlar vardı. 

GRİBAL ENFEKSİYON RİSKİ VAR

Özellikle köylerde gıda ve sağlık ihtiyaçları var. İnsanların çok ciddi gribal enfeksiyon ile karşı karşıya olduklarını biliyoruz. İnsanlar, sağlık hakkına yeterince ulaşamıyor. Biz de insanlara bu yönde yardımcı olmaya çalışıyoruz.