Hatay İskenderun’da yakınları enkaz altında kalan bir yurttaş, yardım talebinde bulunarak yetkililere, “Devletimiz hani nerede? İçecek su yok, yiyecek yemek yok, sokaktayız. Annemiz, babamız depremin altında, öldü mü kaldı mı? ‘Yaşayanları kurtaralım bari’ diyoruz, ‘Bizlik değil abla’. Ben mi çıkaracağım? Nerede devlet? Hani bu kadar kurtarma ekibi? Bir tek meydan mı? Gencecik çocuk çıkarttık, üşüyerek ölmüşler. Allah için hiç mi vicdanları yok? Bir tane mi ses duyan yok” sözleriyle seslendi.

7,8 şiddetli Kahramanmaraş Pazarcık merkez üssü olan depremin Hatay’daki etkileri sürüyor. Depremde kendileri evlerinden sokağa atan yurttaşlar hükümet yetkililerinden yardım talep etmeye devam ediyor.

İskenderun’un ara sokaklarında birçok yurttaş yardım taleplerinden uzak bir şekilde kendi imkanlarıyla arama kurtarma çalışmalarına katılarak yakınlarını enkaz altında aramayı sürdürüyor.

İskenderun’da konuştuğumuz bir yurttaş, hükümete yardım çağrısında bulunarak ANKA Haber Ajansı’na şunları söyledi:

“Babam içeride enkaz altındalar, sesleri geliyor başka insanlar var, cesetleri kendi ellerimizle çıkardık. ‘Kendi imkanlarınızla kurtarmaya çalışın’ diyorlar, böyle bir saçmalık var mı? Bir tane bile ekip yok, ‘Enkaz altındayım’ dedim, ‘Sakin olmaya çalışın’ dediler. ‘İnsanlar var’ dedim, ‘Kendi çabalarınızla kurtarmaya çalışın’ dediler. Böyle bir şey var mı? Ara sokaktaki insanlar ölsün mü? Bir tek meydandan mı ibaret bu İskenderun? Hiçbir tane ekip yok. Bari bir ekip, bir ambulans göndersinler de ne yapabileceğimizi bilelim. Şuradan girin, şunu yapın desinler…Bir tane…Devletimiz hani nerede? İçecek su yok, yiyecek yemek yok, sokaktayız. Annemiz, babamız depremin altında, öldü mü kaldı mı? Yaşayanları kurtaralım bari diyoruz, ‘Bizlik değil abla’ kimlik, benlik mi? Ben mi çıkaracağım?

“NEREDE DEVLET?”

Nerede devlet? Hani bu kadar kurtarma ekibi? Bir tek meydan mı? Gencecik çocuk çıkarttık, üşüyerek ölmüşler. Allah için hiç mi vicdanları yok? Bir tane mi ses duyan yok? Ben elimle mi çıkaracağım, koskoca molozları ben nasıl kaldıracağım? Ölsünler mi istiyorlar? Lütfen artık yardım edin. Dayanacak gücümüz kalmadı, annedir, babadır, çocuktur, evlattır. Kim canlıysa onu çıkarsınlar, yeter artık. Ara sokaklara girin bakın bir tane ekip yok, sokağın başında var, sonunda var ama onlar da insan. Devlet, hani?”