6 Şubat’ta Hatay’da meydana gelen ve ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen depremde can kaybı ve yıkımın en fazla olduğu Antakya’da tıbbi cihaz ve medikal sektörünün ruhsatları, Valilik kararıyla Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından iptal edildi.

Tıbbi cihaz ve medikal sektöründe faaliyet gösteren firmaların çalışma ruhsatları Valilik kararıyla Hatay İl Sağlık Müdürlüğü tarafından iptal edilmesine Hatay Medikalciler Derneği (HATMED) Başkanı Hasan Ateş, şunları söyledi:

“6 Şubat’ta meydana gelen deprem sonrasında yeniden ayağa kalkmak için medikal sektöründe faaliyet gösteren firmalarımız vatandaşlarımıza konteynırda hizmet veriyor. Fakat Hatay İl Sağlık Müdürlüğü, Valilik kararıyla medikal sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın çalışma ruhsatlarını iptal etti. Gerekçesi ise meydana gelen depremde en fazla yıkımın, tahribatın ve can kayıplarının olduğu Antakya’da betonarme yapı şartını önümüze koyuyor. Deprem sonrasında şehrin yüzde 75’inin yok olduğu bir ortamda Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’nün medikal firmalarından betonarme yapı şartını koyarak neyi amaçlamaktadır? Ayrıca sağlık sektöründe vatandaşların ilaç teminini eden eczanelerimiz başta olmak üzere diğer sektörde faaliyet gösteren meslek dalları konteynırda hizmet verirken, medikal sektöründe faaliyet gösteren firmalara neden zorluk çıkarılıyor? Buradan başta Hatay Valiliği olmak üzere Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’ne seslenmek istiyorum. Canlarını hiçe sayarak vatandaşların sağlık sorunları söz konusu olduğunda en önde koşan medikal sektöründe faaliyet gösteren firmaların önündeki bu engeli kaldırılmasını talep ediyorum.”