Hakkari'da sağlık çalışanlarına saldırdığı için hakkında soruşturma başlatılan MHP İl Başkanı Fatih Özbek görevden alındı.

Hakkari Devlet Hastanesi'nde 15 Temmuz'da sağlık çalışanlarına saldıran MHP İl Başkanı Fatih Özbek'in görevden alındığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre; Özbek, 15 Temmuz akşamı hasta olan bir yakınını hastaneye getirdi. Özbek'in bu sırada sarhoş olduğu ve sağlık çalışanlarına saldırdığı belirtildi. Polis ve güvenlikçiler olaya müdahale etti. Özbek, bunun üzerine çevredekilerine ağır hakaretlerde bulundu. 

GÖRÜNTÜLER

Söz konusu durum görüntülere de yansıdı. Görüntülerde; Özbek’in hastane kapılarını tekmelediği, acil servis bölümünde tedavi altında bulunan hastaları rahatsız ettiği ve dakikalarca etrafa rastgele saldırdığı görülüyor. 

Hastane başhekimi, nöbetçi doktor ve 5 hastane personeli, olaydan sonra Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na Özbek hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcı, Özbek hakkında soruşturma başlattı. 

GÖREVDEN ALINDI

Olayın duyulması üzerine Özbek, MHP Genel Merkezi tarafından görevden alındı. MHP’li Özbek, sanal medya hesabında, görevden alınmasına dair şu paylaşımı yaptı: "Değerli büyüğüm kıymetli başkanım teşkilatlardan Sorumlu E. Semih Yalçın Başkanımızın emirleriyle Hakkari il başkanlığı görevime son verilmiştir Benim büyüğüm emir vermiş başımla beraber ben o kapıda her daim liderime, teşkilat başkanıma hizmetkârım."