Tunus Haberleri

Tunus haberleri ve güncel Tunus gelişmeleri, Tunus ile ilgili tüm video, Tunus fotoğrafları ve Tunus haberleri Dokuz8 Haber sitemizde


İNSAN HAKLARI

2022'de, Asya ve Kuzey Afrika'nın bazı bölgelerinden Avrupa’ya geçmek isteyen yasa dışı göçmenlerin sayısı dört yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

DÜNYA
ORTADOĞU

Arap Baharı sonrası sallantılı günler yaşayan ve siyasal İslam ile zorlu bir sınav veren Tunus, tarihi bir adıma hazırlanıyor. Tunus’ta...

AFRİKA

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, hükümeti kurmak için Najla Boudin'i görevlendirdi.

DÜNYA

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, olağanüstü yetkileri elinde toplama kararını uzatmasına ilişkin, "Olağanüstü önlemler Tunus'u bekleyen kapıdaki tehlike gerekçesiyle uzatıldı" dedi.

SİYASET

MHP lideri Bahçeli, "Bu ülkenin istikrar ve iç barışına destek vermemiz tabidir, olmalıdır. Mesele bir havalimanını beklemenin çok daha ötesindedir"...

DÜNYA

Başbakan’ı görevden ve Meclis’in yetkilerini donduran Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, darbe iddialarını reddetti, “diktatöre dönüşmeyeceğim” dedi.

DÜNYA

Tunus Başbakanı Meşişi, Cumhurbaşkanı Said'in yeni bir başbakan ataması halinde halkın güvenliğini ve hakkını gözettiği için görevini devredeceğini duyurdu.

DÜNYA

Tunus'ta bugünden geçerli olmak üzere 1 ay süre ile yerel saatle 19.00'dan 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

DÜNYA

Tunus'ta gece yarısı yaşanan darbe sonrası, Al Jazeera televizyona ait ofisin güvenlik güçleri tarafından basıldığı ve çalışanların dışarı çıkarıldığı belirtildi.

GÜNDEM

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Tunus'ta Cumhurbaşkanı Said'in Başbakan Meşişi'yi görevden alması ilişkin açıklamada bulundu.

GÜNDEM

Tunus'ta yaşanan siyasi krize ilişkin değerlendirmede bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Tunus Cumhurbaşkanının meşru olmayan bu girişiminin anayasal zemini bulunmamaktadır"...