Irak Haberleri

Irak haberleri ve güncel Irak gelişmeleri, Irak ile ilgili tüm video, Irak fotoğrafları ve Irak haberleri Dokuz8 Haber sitemizde


DÜNYA

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Irak ve Pakistan'a yönelik saldırıların ulusal güvenlik gerekçesiyle yapıldığını söyledi.

DÜNYA

Irak hükümeti, İran'ı, Erbil'e düzenlediği balistik füze saldırılarından dolayı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve Birleşmiş Milletlere (BM) şikayet etti.

DÜNYA

Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarı Kasım Araci, İran'ın Erbil saldırısında "Mossad karargahının hedef alındığı" iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

DÜNYA

Irak Dışişleri Bakanlığı, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Erbil'e yönelik balistik füze saldırıları sonrası İran'ın Bağdat'taki Maslahatgüzarını çağırarak protesto notası verdi.

DÜNYA

Irak, Yemen'deki bazı noktalara düzenlenen hava saldırılarını kınadığını duyurdu.

DÜNYA

Irak'ın "ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ülkedeki varlığının sonlandırılacağı" açıklamasının ardından, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak'taki askerlerini geri çekme gibi bir...

Genel

Irak'ta ABD saldırısı sonucu 20 Haşdi Şabi mensubunun yaralandığı iddia edildi.

DÜNYA

ABD'nin Irak'taki askeri üssüne saldırı düzenleyen Kataib Hizbullah'ın tesislerini hedef aldığı bildirildi.

ORTADOĞU

Irak Yüksek Seçim Komiserliği, ülke genelinde dün yapılan yerel seçimlerin gayri resmi sonuçlarını açıkladı.

DÜNYA

Irak'ta 10 yıl sonra yapılan yerel seçimlere katılımın yüzde 41 olduğu ve nihai olmayan sonuçların bugün açıklanacağı bildirildi.

DÜNYA

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, vilayet meclisi seçimlerinin ülkede yerinden yönetimin uygulanmasında önemli kazanım olduğunu söyledi.

DÜNYA

Irak'ta 10 yıl sonra yerel seçimler için sandıklar kuruldu ve oy verme işlemi başladı.