YSK'dna Van açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının DEM Parti'li Abdullah Zeydan'a verilmesine yönelik kararının gerekçesinin bugün yazılacağını bildirdi.

Van'da gözaltına alınan ve güler yüzlü fotoğrafıyla gündem olan Muhammed Orhan tutuklandı Van'da gözaltına alınan ve güler yüzlü fotoğrafıyla gündem olan Muhammed Orhan tutuklandı

Van’da karar geri alındı, Abdullah Zeydan’ın mazbatası iade edildi Van’da karar geri alındı, Abdullah Zeydan’ın mazbatası iade edildi

YSK, Van kararının "gerekçesini" bugün yazacak YSK, Van kararının "gerekçesini" bugün yazacak

***

HSK'dan Van soruşturması

Hakimler ve Savcılar Kurulu, Van'da yerel seçimde ezici oyla AKP'li rakibini geride bırakan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının geri verilmesine karar veren Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi hakkında inceleme başlattı.

Van kumpasını kuran mahkeme hakkında inceleme başlatıldı Van kumpasını kuran mahkeme hakkında inceleme başlatıldı

***

CHP'den seçimlerde tarihi başarı

Türkiye nüfusunun yüzde 30’unun yaşadığı ‘50 büyük ilçede’ CHP, en yüksek oy oranına İstanbul Kadıköy, Ankara Çankaya ve Antalya Muratpaşa’da ulaştı. Üç ilçede CHP oyu yüzde 60’ın üzerine çıktı.

CHP'de seçim değerlendirmesi CHP'de seçim değerlendirmesi

***

CHP MYK'dan seçim değerlendirmesi

CHP’de seçimin ardından toplanan ilk MYK’de yeni dönemin yol haritası belirlendi. Seçmenin CHP’ye verdiği vizede, “Sosyal belediyecilik anlayışının” rol oynadığını değerlendiren CHP kurmayları, “Şu aşamada bir erken seçim çağrısı yok” dedi.

Özgür Özel'den zafer konuşması Özgür Özel'den zafer konuşması

***

Özel'den Hatay ve Erdoğan hakkında açıklama

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonrası kendilerini tebrik etmediğini belirterek önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda kendisinin Erdoğan'ı tebrik edeceğini söyledi.

Öte yandan  Özel, Hatay'da CHP'nin kazandığı seçimin çalınmak istendiğini vurguladı.

Van'da yaşanan irade gaspı girişimine ilişkin de konuşan Özel, "Bu sefer pusu kurmuşlar. Seçim iptal olacak filan da demiyor. Vanlılar sokağa döküldü. Van’da o kadar terör örgütü varsa vay halimize. Sokağa çıkanlar Van halkıydı. Yakmaya yıkmaya sonuna kadar karşıyız. İlçe seçim kurulları inanılmaz çifte standartlar alıyor" yorumunda bulundu.

Özgür Özel: Kayym belediyeciliğine itirazımız var Özgür Özel: Kayym belediyeciliğine itirazımız var

Hatay'da neler olacak? "İtiraz sonucu oy farkı azaldı, süreç devam ediyor" Hatay'da neler olacak? "İtiraz sonucu oy farkı azaldı, süreç devam ediyor"

***  

İmamoğlu'ndan iktidara tepki

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamada Van'daki irade gaspına dikkat çekerek İstanbul'da benzer durumların yaşandığını belirterek iktidarı eleştirdi.

İmamoğlu, "Aldığımız mazbatanın, diğer hukuksuz uygulamaları gölgeleyeceğini kimse düşünmesin. Mazbatamızın daha önünde duran şey, milletimize uygulanan hukuka dair adil olmaya dair süreçlerdir. Her birisini tek tek takip ettiğimi ve gereken adalet için, hukuk için eşitlik için, gereken her tepkiyi göstereceğimi herkes bilsin ve duysun" diye konuştu.

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu'ndan Van mesajı: Tam bir garabet Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu'ndan Van mesajı: Tam bir garabet

AKP'li rakibine 1 milyon oy farkı atan Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı AKP'li rakibine 1 milyon oy farkı atan Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı

***

Uçum'a eski vekilden tepki geldi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un, Van'da Abdullah Zeydan’a destek verenler için yaptığı paylaşıma eski AK Parti Milletvekili Orhan Atalay'dan tepki geldi.

Atalay, sosyal medya hesabından, “AK Parti’deki ruh ve mana kaybını önlemenin ilk düğmesi, Milletin Evi’nden Millet’e sallanan parmağı kesip atmakla olur ancak. Üstelik hemen şimdi” ifadelerini kullandı.

Mehmet Uçum: En solcu lider Erdoğan Mehmet Uçum: En solcu lider Erdoğan

Erdoğan’dan Van açıklaması: Milletin iradesine hürmetsizlik etmeyiz ama… Erdoğan’dan Van açıklaması: Milletin iradesine hürmetsizlik etmeyiz ama…

***

AKP'de fatura kime kesilecek?

Kulislere göre, AKP'de görevden alınacak iki isim belli oldu. Buna göre, parti yönetiminde ve kabinede geniş çaplı değişiklikler yapılacak. Bu değişikliklerin ilk kurbanları olarak, Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın görevden alınacağı iddia edildi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Van' tepkisi: Ateşle oynuyorsun Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Van' tepkisi: Ateşle oynuyorsun

***

İYİ Parti'de seçim sonuçları kaos süreci başlattı

Yerel seçimlerin ardından başkan seçimli kongre kararı alınan İYİ Parti'de Akşener’in partinin başından ayrılmayacağı konuşuluyor. Partili kurmaylar başarısızlığın faturasının Meral Akşener, Burak Akburak ve Kürşad Zorlu’ya kesildiğini belirtiyor.

Öte yandan İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz ,İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurultayda aday olup olmayacağına ilişkin, Akşener'in "Gereğini yerine getiririm" sözüne dikkat çekerek, "Sayın Akşener'in net ifadesi var. Meral Akşener'in bu kurultayda aday olmayacağını düşünüyorum" dedi.

İYİ Parti’de anket tartışması: "Parti tabanı yanıltıldı" İYİ Parti’de anket tartışması: "Parti tabanı yanıltıldı"

Seçim bitti, İYİ Parti karıştı: Akşener, kurultayda aday olur mu? Seçim bitti, İYİ Parti karıştı: Akşener, kurultayda aday olur mu?

"İYİ Parti'de kazan kaynıyor" "İYİ Parti'de kazan kaynıyor"

***

Tunç baroları hedef aldı

Baroları hedef alan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Muhalefet partisinden de öte farklı ideolojik birtakım çalışmaların içerisinde bulundular, bulunmaya da devam ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Tunç: Yargımız her zamankinden daha tarafsız Adalet Bakanı Tunç: Yargımız her zamankinden daha tarafsız

***

Yavaş mazbatayı aldı

CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaşmazbatasını aldı. Yavaş, “Bize engel olan belediye başkanlarının hepsini kendi ilçelerinde şikayet ettim. Şu anda hiçbiri belediye meclisinde değil. Ankara halkı onları cezalandırdı” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş'tan ilk açıklama: 6 milyon Ankaralı kazandı, seçimin kaybedeni Turgut Altınok Mansur Yavaş'tan ilk açıklama: 6 milyon Ankaralı kazandı, seçimin kaybedeni Turgut Altınok

***  

Seçil Erzan davasında yeni gelişme

Futbol dünyasının ünlü isimlerinin yer aldığı, yüksek kar getirisi vaadiyle dolandırıcılık ile milyonlarca dolarlık vurguna ilişkin davada Selçuk İnan’ın ifade vereceği tarih belli oldu. İnan, 3 Mayıs'ta Gaziantep'te talimat yoluyla ifade verecek.

BDDK, Seçil Erzan'ın telefonundaki yazışma ve tape kayıtlarını inceleyecek BDDK, Seçil Erzan'ın telefonundaki yazışma ve tape kayıtlarını inceleyecek

***

Dilan Polat davasında da yeni gelişme yaşandı

Sosyal medya ünlüsü Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri iddia edilen Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat'ın da aralarında olduğu 8 sanığın tutukluluklarının devamına karar verildi.

Dilan Polat'ın sınır dışı edilen yardımcısı gece kulübü açtı! Dilan Polat'ın sınır dışı edilen yardımcısı gece kulübü açtı!