Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul 2 Nolu Barosu'nun düzenlediği 28 Şubat Sempozyumu’na katıldı. Sempozyumda Bakan Tunç’un yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, İstanbul Başsavcısı Şaban Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, İstanbul 2 Nolu Barosu Başkanı Yasin Şamlı da yer aldı.

Tunç, konuşmasında, 28 Şubat sürecinde yaşananlara değindi. Tunç, yargının bağımsız olduğunu iddia edip şunları sarf etti:


"Bugün Türk yargısıyla ilgili laf edenler, 'Yargı bağımsız değil, tarafsız' diyenler aslında o 27 Mayısların, 12 Eylüllerin, 28 Şubatların yargısını özleyenler. Tüm açıklığıyla söyleyebiliriz ki bugün yargımız her zamankinden daha bağımsız ve tarafsızdır. Darbeciden hesap sormaktadır, bundan sonra da eğer böyle bir tehlike karşısında, böyle bir şeyi aklından geçirenlerle ilgili de zaten teyakkuzdadır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. 28 Şubatları bundan sonra yaşamamak için elbette ki bu önemli günlerde hafızalarımızı tazeleyeceğiz ama bu yapısal dönüşümlerin daha kalıcı olması için de inşallah yeni demokratik, sivil bir anayasayı milletimize olan borcumuzu yerine getirerek inşallah sağlayacağız" ifadelerini kullandı.