VAN TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNDE

Van Büyükşehir seçimini kazanan Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı elinden alındı. Mazbata Zeydan'ın iki kat fark attığı AKP'li rakibi  Abdulahat Arvas'a verildi.Karar Türkiye’nin pek çok ilinde protesto edildi. Kararı protesto eden yurttaşların sokağa çıkması üzerine polis müdahale etti.

Abdullah Zeydan da Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz başvurusunda bulunurken siyasiler Van'da toplandı.CHP Heyeti başta olmak üzere birçok siyasi DEM Parti Eş Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile birlikte kent meydanında yürüdü. Hatimoğulları ve Bakırhan, YSK'ye seslenerek Van halkının iradesine sahip çıkılmasını istedi.

Van hukuksuzluğuna isyan eden Gazeteci Ece Üner'e 'beyaz toroslu' ölüm tehdidi! Van hukuksuzluğuna isyan eden Gazeteci Ece Üner'e 'beyaz toroslu' ölüm tehdidi!

****

İMAMOĞLU MAZBATASINI ALDI


Bir kez daha İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. Teşekkür konuşması yapan İmamoğlu, 'İstanbul ittifakını büyütme' mesajı verirken Van'daki irade gaspı hakkında da konuştu. İmamoğlu, Van'da yaşanan tam bir garabet. Bana yapılınca haksızlık, başkasına yapılınca sessizlik bu ülkeye yakışmaz" dedi.

AKP'li rakibine 1 milyon oy farkı atan Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı AKP'li rakibine 1 milyon oy farkı atan Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı

****

YARGITAY'DA SEÇİM KRİZİ

Yargıtay’daki Başkanlık krizi sürüyor. Salt çoğunluk sağlanamadığı için 14 turdur devam eden başkanlık seçimlerinin 15’inci turunda da sonuç çıkmadı. 16. tur oylaması bayram tatili sonrasında yapılacak.

***

MANSUR YAVAŞ KONUŞTU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı (ABB) yeniden kazanan Mansur Yavaş, sonucu beklediğini belirterek, “Bazı anketlerde yüzde 65 çıktığını da duyuyorduk” dedi.

***

BEŞİKTAŞ'TA 29 KİŞİ ÖLDÜ 9 GÖZALTI

Beşiktaş’ta, 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübündeki yangına ilişkin iş yeri sahipleri ve sorumlu müdürle birlikte gözaltı sayısı 9’a yükseldi.

***

SEÇİMDEN SONRA TELEFON TARİFELERİNE DEV ZAM

Bilgi Teknolojileri Kurumu , Mobil Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesine zam yapıldığını açıkladı. Buna göre cep telefonu tarifelerinde yüzde 65 oranında artışa gidildi.

Cep telefonu tarifelerine yaklaşık yüzde 65 zam geldi Cep telefonu tarifelerine yaklaşık yüzde 65 zam geldi

***

ENFLASYON RAKAMLARI

Yayınladığı verilerle tartışmaların odağındaki Türkiye İstatistik Kurumu Mart ayı enflasyonunu açıkladı. TÜİK’e göre enflasyon Mart’ta yüzde 3,16 yıllık bazda ise yüzde 68,50 arttı. ENAG ise yıllık enflasyonun yüzde 124,63 olarak arttığını açıkladı.

Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı Mart ayı enflasyon rakamları açıklandı

***

CHP'DEN DENETİM HAMLESİ

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden büyük bir başarı ile çıkan CHP, 2024-2029 dönemine yönelik yol haritasını en kısa sürede hazırlayacak. Özellikle AKP’den devralınan belediyelerin geçmiş hesapları incelenecek. Bu kapsamda denetim ekipleri görevlendirilecek. Tespit edilen usulsüzlükler kamuoyuna duyurulacak.

***

ERDOĞAN'IN MİTİNGİ SANDIKTAN ÇIKMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı mitinglere katılım sayıları sandığa yansımadı. Erdoğan’ın “Alanda 30 bin kişi var” dediği Hakkari’den 13 bin, Zonguldak’tan ise 20 bin oy çıktı .

***

CHP TÜRKİYE'NİN EKONOMİSİNİ YÖNETECEK

31 Mart seçimlerinin ardından CHP yönetimi devraldığı ekonomik olarak en büyük illere ihracatın yüzde 80’i bu belediyelerden yapılacak. Seçim sonuçlarına göre muhalefet nüfusun yüzde 73’ünün yaşadığı şehirleri yönetecek. Bu şehirlerin mevduat içindeki payı yüzde 86 oranında.

***

AYM'DEN DİKKAT ÇEKEN KARAR

AYM, İçişleri Bakanı'nın derneklere kayyum atama ve faaliyetini durdurma yetkisini iptal etti.

AYM, İçişleri Bakanlığının derneklere kayyım atama yetkisini iptal etti AYM, İçişleri Bakanlığının derneklere kayyım atama yetkisini iptal etti

***

MHP'DEN MATEMATİK OYUNU

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, partisinin kazandığı belediye sayısı ve oy oranıyla ilgili değerlendirme yaptı. İl genel meclisi sonuçlarını baz alarak MHP'nin oy oranını yüzde 16,62 olarak açıkladı.