Uğur Mumcu katledildiği yerde anıldı

Araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu bugün katledildiği yerde anıldı. Anma törenine katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Uğur Mumcu cinayetini faili devletin içine sızan tarikatlardır. Gün gelecek o tuğlayı çekeceğiz, hepsi altında kalacak” ifadelerini kullandı.

Gazeteci-yazar Uğur Mumcu ölümünün 31'inci yılında anıldı Gazeteci-yazar Uğur Mumcu ölümünün 31'inci yılında anıldı

***  

Erkan Baş ile Özgür Özel bir araya geldi

TİP Lideri Erkan Baş, CHP Genel Merkezi'nde CHP Lideri Özgür Özel ile 45 dakika görüştü. İkilinin görüşmesinin ardından yapılması planlanan ortak açıklama ise yapılmadı.

Özgür Özel ve Erkan Baş görüşmesi bitti ortak açıklama iptal edildi Özgür Özel ve Erkan Baş görüşmesi bitti ortak açıklama iptal edildi

***

Akşener'den aday açıklaması

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı adayının Buğra Kavuncu, Ankara adayının Cengiz Topel Yıldırım ve Balıkesir adayının ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski doktoru Turhan Çömez olduğunu duyurdu.

Akşener, partisinin İstanbul adayını açıkladı Akşener, partisinin İstanbul adayını açıkladı

***  

Erdoğan Ankara adaylarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Ankara ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Ankara'da 5 ilçe MHP'ye bırakılırken,. Erdoğan, "Gerek merkezi yönetim gerek yerel yönetim milletimize sağlayacağı hizmette onların sağlayacağı başarıyı muhalefetin sağlaması mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Ankara ilçe adaylarını açıklıyor Erdoğan, Ankara ilçe adaylarını açıklıyor

***  

Erdoğan Merkez Bankası Başkanı'na sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’a sahip çıktı. Erdoğan, "Akla ziyan dedikodularla ekonomimizde binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar” iddiasında bulundu.

Erdoğan isim vermeden Hafize Gaye Erkan’a sahip çıktı: Akla ziyan dedikodular Erdoğan isim vermeden Hafize Gaye Erkan’a sahip çıktı: Akla ziyan dedikodular

***  

CHP'li Başarır'dan emekli maaşı tepkisi

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Ali Mahir Başarır, en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması gerektiğini belirterek iktidara seslendi. Başarır, "Bir parça vicdanınız, utanmanız varsa bunu yaparsınız” dedi.

Prof. Aziz Çelik: Memur ve memur emeklilerini büyük şok bekliyor Prof. Aziz Çelik: Memur ve memur emeklilerini büyük şok bekliyor

***

NATO oylamasının yankıları sürüyor

AKP’den 2 milletvekili, İsveç’in NATO’ya üyeliğine partilerinin ve genel başkanları Erdoğan’ın tutumuna rağmen ‘Ret’, 1 milletvekili ise ‘Çekimser’ oy kullandı. Çoğunluğu ‘Kabul’ oyu veren CHP’deyse 1 ‘Ret’ 1 de ‘Çekimser’ oy çıktı.

AKP’de üç İsveç firesi! AKP’de üç İsveç firesi!

***  

YRP'den Murat Kurum ve ittifak çıkışı

Yeniden Refah Partisi, İstanbul'da AKP adayı Murat Kurum'u destekleme kararı aldıkları iddialarını yalanladı. YRP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, “İttifaka çok hevesli değiliz. Çünkü ittifakın kendi duruşunuzla ilgili bazı sıkıntıları oluyor, özellikle de yerel seçimlerde. Bizim teşkilatımız ittifakı hiç istemiyor” dedi.

AKP ve Yeniden Refah'dan gece görüşmesi! Heyetler sonuç alamadı gözler Erdoğan ve Erbakan'a çevrildi AKP ve Yeniden Refah'dan gece görüşmesi! Heyetler sonuç alamadı gözler Erdoğan ve Erbakan'a çevrildi

***

İzmir BŞB Başkanı Soyer'den Bahçeli'ye tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin “İzmir'de dağın sıcaklığı tunçu eritip savuracaktır” sözlerine yanıt verdi. Soyer, “Biz devletin zırhlılarından çok, halkın tunçtan kalkanına güveniriz ve o kalkanı hiçbir ateş eritemez, onu biliyorum. Bir de evvelallah bugüne kadar çok dağlar aştık, bundan sonra da hepsini aşarız” diye konuştu.

Tunç Soyer’den Bahçeli’ye yanıt: Bugüne kadar çok Dağ’lar aştık Tunç Soyer’den Bahçeli’ye yanıt: Bugüne kadar çok Dağ’lar aştık

***  

Reisi ile Erdoğan buluştu

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesinde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da protokolde yerini aldı. Reisi, Erkan'ın elini sıkmadı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi, Hafize Gaye Erkan'ın elini sıkmadı İran Cumhurbaşkanı Reisi, Hafize Gaye Erkan'ın elini sıkmadı

***

Seçil Erzan davasında yeni gelişme

Ünlü futbolcuları dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan'ın ve tutuksuz sanıklardan Nazlı Can'ın cep telefonlarına ait bilirkişi raporu ortaya çıktı. Raporda, Arda Turan'ın "Ne yapacağım Seçil, yarına gideyim sorayım tefeciye falan. Faktoring. Sinir hastası oldum bir çare söyle"  şeklinde mesaj attığı, Seçil Erzan’ın  ise Arda'nın mesajına karşılık , "Çok mahcubum" cevabını verdiği görüldü.

Seçil Erzan’ın ses kaydı sızdı: Hocaya da resmi evrak vermiyorum Seçil Erzan’ın ses kaydı sızdı: Hocaya da resmi evrak vermiyorum

***  

Polat davasının eski savcısı hakkında ilginç gelişme

Gazeteci Barış Terkoğlu, Dilan-Engin Polat çiftinin yargılandığı davanın savcısıyken Erzurum’a atandıktan sonra emekli olan savcı Gökalp Kökçü'nün telefon, bilgisayar, tablet gibi dijital eşyalarına el konulduğunu yazdı.

Dilan Polat davasının eski savcısının eşyalarına el konuldu Dilan Polat davasının eski savcısının eşyalarına el konuldu

***  

Çorlu'daki tren faciası davası sürüyor

25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu'daki tren kazasına açılan davanın 18. duruşmasında mahkeme heyeti, avukatların soruşturmanın genişletilmesi için yaptığı yeni bilirkişi talebini reddetti.

 

Çorlu tren kazasının yeni ek raporu çıktı Çorlu tren kazasının yeni ek raporu çıktı

***

 Adnan Oktar örgütünden "bakan" fişlemesi

Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün, aralarında eski bakan, bakan yardımcısı ve yüksek yargı mensuplarının da olduğu 49 kişiyi fişlediği ortaya çıktı.

 

Adnan Oktar örgütünde çocuğa toplu tecavüz edenleri tahliye ettiren hakimler yargılanacak Adnan Oktar örgütünde çocuğa toplu tecavüz edenleri tahliye ettiren hakimler yargılanacak

***  

 AKP'li Tayyar'dan partisine öz eleştiri

AKP'li Şamil Tayyar, emekli maaşlarına yapılan zam oranının yüzde 49,25'e geç çıkartılmasına tepki gösterdi. Tayyar, "Hatadan dönülmüş olsa da beklenen siyasi ve sosyal fayda sağlanamıyor" dedi.

Şamil Tayyar'dan AKP'ye 'Özgür Özel' mesajı Şamil Tayyar'dan AKP'ye 'Özgür Özel' mesajı