Çalışan Gazeteciler için artık kutlanacak bir gün yok kölelik düzeni ve baskı var

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, gazeteciler için artık kutlanacak bir gün olmaktan çıktı. Gazeteciler Cemiyeti, birçok gazetecinin kölelik düzenine3 düşük ücretlerle çalıştığını bildirdi. Cemiyet, ekonomik bağımsızlık olmadan basın özgürlüğünün olamayacağını ifade etti.

Ekonomik sıkıntılar yanı sıra gazeteciler, sansür ve baskı altında. Son bir yılda Türkiye'de gazeteciler haberleri nedeniyle 563 kez hakim karşısına çıktı. 72 gazeteci gözaltına alınırken 27 gazeteci de tutuklandı.

DİSK Basın-İş: Basın özgürlüğüne ve gazetecilere yönelik saldırılara karşı susmayacağız DİSK Basın-İş: Basın özgürlüğüne ve gazetecilere yönelik saldırılara karşı susmayacağız

Anayasa Mahkemesi, sansür maddelerini iptal etti

Anayasa Mahkemesi, kişilik hakları gerekçesiyle mahkemelerin erişim engelli kararı verdiği 5651 sayılı kanunun 9. maddesini iptal etti. Ayrıca Bilgi ve Teknoloji Kurumu Başkanı'nın erişime engelleme veya içerikten çıkartma yetkisine de ‘dur’ dedi.

----

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan CHP'li Gökhan Günaydın'a skandal Can Atalay yanıtı!

Günaydın, gazetecilere Kurtulmuş ile arasında geçen konuşmayı aktardı.

Günaydın, partisinin Can Atalay ile ilgili olağanüstü toplantı çağrısının reddine ilişkin Kurtulmuş'un, "Meclis’in eğer bu konuyu çözebileceğine inansam, binde bir inansam, zaten o Meclis’i ben çağıracağım" dediğini aktardı.

Öte yandan Kurtulmuş, bugün basın mensuplarına konuyla ilgili, "İki yargı organı arasındaki bu sürtüşmenin bir de TBMM tarafı olmaması için yazıyı şimdiye kadar Genel Kurulu’na göndermedik, bu meselenin suhuletle çözülmesi en doğru yol" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan CHP'li Gökhan Günaydın'a skandal Can Atalay yanıtı! TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'tan CHP'li Gökhan Günaydın'a skandal Can Atalay yanıtı!

Türk Metal'den grev kararı

Türk Metal Sendikası ve işveren sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürütülen 2023-2025 MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamadı. ürk Metal Sendikası grev kararı aldı.

Türk Metal Sendikası, grev kararını açıkladı Türk Metal Sendikası, grev kararını açıkladı

Asgari ücret cebe girmeden 389 lira eridi
17 bin 2 liralık asgari ücretin dolar bazında karşılığı 13 dolar düştü. Böylelikle emekçi, 2024'ün ilk asgari ücretini alamadan 389 lira kaybetmiş oldu.

TÜİK'in işsizlik verilerine DİSK-AR'dan yanıt

Türkiye İstatistik Kurumu'na göre Türkiye'de işssiz sayısı Kasım ayında 3 milyon 116 bin oldu. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Araştırma Merkezi'nin raporuna göre ise gerçek işsiz sayısı 3,1 milyon değil, 8,7 milyon oldu.

Özel okullara dev zam geliyor

Özel okullarda yeni dönemde ortalama yüzde 60 zam bekleniyor. Veliler fiyatların yüksek olduğunu belirtirken, özel okul temsilcileri de maliyetlerden şikayet ediyor.


AKP'li Ensarioğlu'ndan DEM Parti ile 'huzur ortamı' görüşmesi

DEM Parti yetkilileri ile görüştüğünü açıklayan  AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, "Türkiye'de yeniden bir yumuşama için nasıl bir kapı aralanabilir, birlikte nasıl huzur ortamı sağlayabiliriz diye kendi aramızda konuşuyoruz" dedi. Ensarioğlu, ayrıca partisinin mimarı olduğu kayyım politikası hakkında, "Demokratik açıdan sorunlu bir mesele" ifadelerini kullandı.

AKP'li Ensarioğlu: DEM Parti yetkilileri ile huzur ortamı sağlamak için konuştum AKP'li Ensarioğlu: DEM Parti yetkilileri ile huzur ortamı sağlamak için konuştum

Korkudan beraber yatan depremzede ikizler ‘eş cinselsiniz’ denilerek yurttan atıldı iddiası

Kahramanmaraş depreminden 4,5 saat bekledikleri enkazın altından sağ olarak ikiz kardeşlerin, Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi’nin yurdunda beraber uyumaları nedeniyle ”eşcinselsiniz” denilerek yurttan atıldığı iddia edildi. Kızların babası duruma isyan ederek, "Bizi sürekli çocuklarınızın siciline işler diye tehdit ettiler. Hocam bana bir delil koyun alayım çocukları dedim. Ama ortada sadece bir öğrencinin şikayeti var" dedi.

Beraber uyuyan depremzede kardeşler, ‘eşcinsel’ denilerek yurttan atıldı iddiası Beraber uyuyan depremzede kardeşler, ‘eşcinsel’ denilerek yurttan atıldı iddiası


Tarım Bakanlığı'ndan 'yapay et' ve 'böcek unu' açıklaması


Tarım ve Orman Bakanı İbrahi Yumaklı yapay ete ve böcek ununa izin verdikleri iddialarını reddetti. Yumaklı, yurttaşların müsterih olmasını istedi. Bakan ayrıca  nar ekşili sosun ardından limon sosunun da satışının yasaklanacağını bildirdi.

Tarım Bakanlığı'ndan 'yapay et' ve 'böcek unu' açıklaması Tarım Bakanlığı'ndan 'yapay et' ve 'böcek unu' açıklaması


Randevu bulamadığını söyleyen rektör torpil yaptırdığını itiraf etti

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Rektörü Nurullah Okumuş, Diş Hekimliği Fakültesi'nde randevuların dakikalar içinde bittiğini söylererek, "Ben de alamıyorum. Torpil yaptırıyorum açıkça söyleyeyim" dedi.

Randevu bulamadığını söyleyen rektör torpil yaptırdığını itiraf etti Randevu bulamadığını söyleyen rektör torpil yaptırdığını itiraf etti

 

Üniversitelilere vergisiz telefon vaadine ’21 kuruşluk poşet’ engeli

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı düzenlemesinden yararlanmak isteyen üniversite öğrencisi Zeynep Ö., 9 bin 500 TL'ye cep telefonu aldı. İnternet üzerinden vergi iadesi başvurusunda bulunan Zeynep Ö.'nün başvurusu, faturasına 21 kuruşluk poşet ücreti yansıtıldığı için reddedildi. Genç kıza, 'Faturanızda başvuruya konu teknolojik cihaz dışında da ürün bulunduğundan başvurunuz reddedilmiştir' mesajı geldi.
 

HSK üyeliği için başvurular açıldı

Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) üyelik için Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na başvuru süreci başladı ve 12 Ocak'ta sona erecek.


Çevre Bakanlığı'ndan şaka gibi kira desteği

Kira fiyatları büyükşehirlerde fırlaşmışken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kentsel dönüşüm nedeniyle evinden çıkan yurttaşlara kira desteğini artırdı. 2023 yılında İstanbul'da 3 bin 500 lira kentsel dönüşüm için aylık kira desteği veren bakanlık, bu yıl da 5 bin 500 destek verecek. Verilen para ile evinden çıkan bir yurttaşın ev tutması bir yana depozito bile ödemesi imkansız.

Bakanlığı diğer şehirlere verdiği kira desteği de bundan farklı değil. Ankara, Antalya, Bursa ve İzmir'de ise 3 bin lira olan kira desteği 4 bin 500 liraya çıkarıldı.