KRT'den Gazeteci Mustafa Dilek'in haberine göre, Hatay'da depremde mahsur kalan ve 4,5 saat boyunca enkaz altında kalan 16 yaşındaki sporcu tek yumurta ikizi kız kardeşler, okula devam etmek amacıyla kayıtlarını Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi'ne yaptırdı.

Babalarının aktardıklarına göre, aynı okulun yurdunda konaklamaya başlayan kardeşlerden biri, enkaz altında kalma korkusuyla kardeşiyle aynı yatakta uyumaya başladı. Ancak aynı yurtta kalan bir öğrenci, "birlikte uyuyorlar" diyerek yurt yönetimine şikayet etti. İddiaya göre, öğretmen çocukların durumunu anlamak yerine "siz eşcinselsiniz" dedi.

Daha sonra Yurt Müdür Yardımcısı Ş.Y., çocukların babasını arayarak "Kızlar eşcinsel, kayıtlarını alın. Okulda ve yurtta istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Gazeteci Dilek'in paylaşımına göre, 15 Aralık akşamı yurt yönetimi öğrencileri hiçbir gerekçe belirtmeden yurttan çıkardı. Öğrenciler o geceyi bir tanıdığının evinde geçirdi.

Yaşananlara ilişkin KRT TV canlı yayınında konuşan ikizlerin babası Mehmet Tuzsuz, yetkilileri dava edeceğini ve çocukların kaydını aldırmayacağını söyledi. Tuzsuz şunları dile getirdi:

"Çocuklarım göçük altında kaldı. Birlikte yatıyorlar, bunlar eşcinsel alın çocukları memlekete götürün dizinizin dibinde okusunlar" dediği yurt müdürüne tepki gösterdi. "Ben bir babayım. Hatay'da kaç tane öğretmen var? Ben çocuklarımı okusunlar diye gönderdim, psikolojileri bozulsun diye değil. Bizi sürekli çocuklarınızın siciline işler diye tehdit ettiler. Hocam bana bir delil koyun alayım çocukları dedim. Ama ortada sadece bir öğrencinin şikayeti var. Benim çocuğum devletin çocuğu, atamazsınız dedim."